Ertuğrul Çalışkan Ankara'ya davet edildi

Ertuğrul Çalışkan Ankara'ya davet edildi
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Sıfır Atık Projesini görüşmek üzere Ankara'ya gidiyor.

Geçtiğimiz gün Karaman'a gelen Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhasaki'nin davetlisi olarak Ankara'ya gidiyor. 

Ankara’da Bakanlığın Genel Müdürü Muhammet Acel ve Recep Akdeniz gibi isimlerle makamlarda görüşmesi beklenen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ı pilot kapsamında dahil edecek “Sıfır Atık Projesi”ni de masaya yatıracak.
Geçtiğimiz hafta sonu Karaman’da Çevre Çalıştayı’na katılan Bakan Mehmet Özhaseki’nin öneriyi dikkate alarak Karaman Belediyesi’nin projesini öne alacak çalışmayı değerlendirmek üzere İlgili Müdürlüklerine talimat verdiği öğrenildi.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bugün de Çevre ve Şehircilik Genel Müdürlüğü düzeyinde ilgili makamları ziyaret ederek projeyi başlatacak çalışmalar üzerinde bir dosya sunması bekleniyor.
Türkiye’nin atıktan elde ettiği ekonomik pay 1.5 milyar doları bulurken, Çevre Bakanı Özhaseki, Sıfır atık projesinde Karaman’ı pilot il olarak ilan edileceği müjdesini vermişti. Proje kapsamında atıktan 3 yıl içinde 10 milyar TL tasarruf sağlanması da hedeflenirken, ayrıştırmaların evlerde yapılması işlemleri projelendirilecek. Karaman Belediyesi de bu konu üzerinde önerisi ve projesi Bakanlık düzeyinde kabul görecek.