Ermenek’te 1. Eğlenceli Atletizm Şenliği Düzenlendi

Ermenek’te 1. Eğlenceli Atletizm Şenliği Düzenlendi
Karaman’ın Ermenek ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik “1. Eğlenceli Atletizm Şenliği” düzenlendi

Ermenek’te Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ermenek Anaokulu ve İlçe Müftülüğüne bağlı ERKAM Kur’an Kursu’nda eğitim gören 4-6 yaş grubu 120 öğrenciye yönelik “1. Eğlenceli Atletizm Şenliği” düzenlendi.

Yarışma ortamından uzak neşeli bir ortamda yapılan etkinlikte öğrenciler formula 1 sürat yarışı, sprint engelli bayrak yarışı, çapraz sıçrama oyunu, topla hedefi vurma oyunu, çökerek atlama oyunu ve baş üzerinden top atma gibi oyunlar oynayarak atletizm branşını yakından tanıma fırsatı buldu. Gün boyu neşeli oyunlar eşliğinde doyasıya eğlenen öğrenciler etkinlik sonunda ise başarı belgelerini alarak atletizm branşına ilk adımı atmanın heyecanın yaşadı.

Ermenek’te atletizm sporunu tanıtma ve geliştirme adına çalışmaların devam ettiğini belirten atletizm antrenörü Melihşah Katman, “IAAF Çocuk Atletizmi projesi çocuklarımıza atletizm branşını tanıtmaya devam ediyoruz. Geçen yıl ilçemizde başlattığımız atletizm seferberliğine bu yıl ilçemize bağlı yerleşim alanlarını da ekleyerek devam ediyoruz. İnşallah bu çalışmalar sonunda yeni yetenekleri atletizme kazandıracağız. IAAF Çocuk Atletizmi projemizde bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.