Ermenek yolu Projesi Tamam Gibi

Ermenek yolu Projesi Tamam Gibi
Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Karaman-Bucakışla-Ermenek Yolunun Proje Çalışmasının Sonuçlandığını söyledi.

Akgün yaptığı açıklamada ;“İlimizin sosyal ve ekonomik gelişmesinin artmasında yollarımızın büyük önemi vardır. Karaman’ı çevre illere bağlayan yollar ne kadar önemli ise, Karamanımızın kendi ilçeleri ile olan bağlantı yolları da büyük önem taşımaktadır. Karaman İl Merkezinden Ermenek İlçemize ulaşmak için çoğu zaman Mersin ve Konya illerimizin bağlantı yollarını kullanmaktayız. Değim yerinde ise Ermenek İlçemize başka il sınırlarından geçilerek ulaşmaktadır. Böyle bir durum Türkiye’de pek az ilde gerçekleşmektedir.

Ermenek ilçemize kendi il sınırlarımızdan daha kolay ve düzenlenmiş bir yol güzergahından ulaşmak için yaptığımız çalışmaların proje kısmı tamamlanmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 yıl önce yapılan proje ihalesinde Karaman-Bucakışla-Ermenek yolunun yeni güzergahının tespiti için çalışmalar bitirilmiştir. Proje, yeni haliyle eski yolu hem kısaltan hem de standardı yüksek ve ulaşımı kolaylaştıran bir yol projesi olacaktır.

Bu yolun yatırım programına alınması için Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde çalışmalarımız devam etmektedir. Projenin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür eder, tüm Karamanımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.