Ereğlide Festival Sona Erdi

Ereğlide Festival Sona Erdi
Konya’nın Ereğli ilçesinde 4 gün süren Tarım, Hayvancılık, Kültür, Sanat Festivali ve Tarım-Hayvancılık Fuarı sona erdi.

Festivalin 4. günü yöresel yemeklerin, yöresel ürün pazarının tanıtımı ve sergilenmesi ile başladı. Yöreye ait yemeklerin ikram edildiği programda ulusal haber kanalları ile yapılan canlı bağlantı aracılığıyla yöresel yemekler geniş kitlelere tanıtıldı. Festivalin akşamında ise Ereğli Atatürk Stadyumunda Ferhat Göçer konseri ile organizasyon son buldu. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Ferhat Göçer’in sahnede süt içmesi güzel görüntü oluştururken, konsere gelen binlerce vatandaşa süt dağıtıldı. Sütün başkentinde süt içen Ferhat Göçer muhteşem bir performansla Ereğlilileri coşturdu.

Başkan Özgüven, 4 gün boyunca fuar ve festival programının dolu dolu geçtiğini belirterek, “Fuarımıza katılan firmalarımız halkımıza ürünleri tanıtırken festival kapsamında düzenlediğimiz programlarla da güzel vakit geçirmenizi sağlamaya çalıştık. Bu 4 muhteşem günün finalini özel bir isimle Ferhat Göçer’le taçlandırmak istedik. Sütün başkenti olan şehrimizde finali süt içerek yaptık. Ben öncelikle festivalimizin finalinde bizimle beraber olan Ferhat Göçer’e, 2. ve 3. günümüzde sahne alan Ufuk Uğuriş’e, Mesut Dağlı kardeşimize, İlkim Eylül hanımefendiye ve Kubilay Dökmetaş abimize teşekkür ederim. Ayrıca Konya’dan gelen folklor ve gösteri ekibimize, 4 gün boyunca canlı yayın yapan kanallarımıza, fuarımızda yer alan firmalarımıza, fuar ve festival programlarında bize destek olan kurum, oda ve derneklerimize, ekip arkadaşlarıma ve bizi yalnız bırakmayan, programlarımıza yoğun ilgi gösteren hemşehrilerime yürekten teşekkür ederim. Böyle programları yapmaya devam edeceğiz. Rutin hizmetlerin yanı sıra bu tür kültürel programlarla hem eğleneceğiz hem de şehrimizin tanıtımını yapacağız” dedi.