Ereğlide Festival Heyecanı Sürüyor

Ereğlide Festival Heyecanı Sürüyor
Konya’nın Ereğli ilçesinde düzenlenen Ereğli Tarım, Hayvancılık, Kültür, Sanat Festivali ve Tarım-Hayvancılık Fuarı 3. gün programı Ereğli Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi ile başladı.

Programa İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, STK temsilcileri, muhtarlar, Ereğli Belediyesi tarafından sünnet ettirilen engelli çocuklarla aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oğuz Ata Sosyal Tesisleri’nde hazırlanan programda Ereğlililer doyasıya eğlendi. Festivalde folklor, sihirbaz, palyaço, sirk ve çeşitli gösteriler sahne aldı. Daha sonra ‘Tarihte Ereğli’ konulu resim sergisi ve 15 Temmuz fotoğrafları sergisi açılışı yapılarak gezildi. Programın akşamında ise TRT Türk Halk Müziği sanatçıları Mesut Dağlı, İlkim Eylül ve Kubilay Dökmetaş konserleri ile alanı dolduranlara müzik dolu bir akşam yaşattı.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven yaptığı konuşmada, ilçenin tanıtımı için düzenlenen festivalin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Özgüven, “Festivalimizin 3. gününde dolu dolu bir program geçirdik, bu güzel programları hazırlayan arkadaşlarımızı tebrik ederim. Konya’dan gelen gösteri ekibimize, TRT sanatçılarımız hemşehrimiz Mesut Dağlı kardeşime, İlkim Eylül hanımefendiye ve Kubilay Dökmetaş’a festivalimizde bulundukları için teşekkür ederim. Ereğli Tarım, Hayvancılık, Kültür, Sanat Festivali ve Tarım- Hayvancılık Fuarı finalinde de bizleri çok güzel programlar bekliyor” dedi.