Ereğli’de Engellilerin Engel Tanımayan Dayanışması

Ereğli’de Engellilerin Engel Tanımayan Dayanışması
Konya’nın Ereğli İlçe Kaymakamlığı tarafından kendilerine temin edilen simit araçları ile evlerine ekmek götüren 5 engelli vatandaşın, engelli ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istemleri duygulandırdı.Engelli vatandaşların ve ailelerinin...

Konya’nın Ereğli İlçe Kaymakamlığı tarafından kendilerine temin edilen simit araçları ile evlerine ekmek götüren 5 engelli vatandaşın, engelli ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istemleri duygulandırdı.
Engelli vatandaşların ve ailelerinin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gece gündüz demeden çalışan Ereğli protokolü ile Ereğli protokolü tarafından kendilerine simit aracı temin edilen 5 engelli vatandaş farklı bir yardımlaşma faaliyetine imza attı. Geçtiğimiz aylarda Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile 5 engelli vatandaşa alınan simit araçlarının engellilere ekonomik bir girdi sağlamasının ardından ilk kazançları ile engelli ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek isteyen engelli simitçiler, Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Songül Vural’a başvurdu.
Başvurunun ardından Ereğli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Engelsiz Yarınlar Derneği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürlüğünün organizasyonunda engelli simitçilerden gelen paraya katkı yapılarak iki ailenin 1 aylık iaşe giderlerini karşılayacak şekilde gıda paketi hazırlandı. Hazırlanan gıdalar, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İlçe Müdürü Osman Tezcan ve Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Songül Vural’ın katılımı ile ailelere evlerinde teslim edildi. İlk olarak Bedia Şen isimli vatandaşın evine giderek gıda paketlerini teslim eden Ereğli protokolü, ailenin sevincine ortak oldu.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Şakir Erden, Kaymakamlık aracılığı ile 5 engelli vatandaşa simit aracı temin ettiklerini ve bu vatandaşların ilk kazançları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek istemelerinin kendilerini duygulandırdığını ve alınan gıda paketlerinin ailelere ulaştırıldığını söyledi. Erden, duyarlılıklarından dolayı engelli vatandaşlara teşekkür etti.
Protokol daha sonra Hatice Hızıroğlu isimli vatandaşı evinde ziyaret ederek paketini teslim etti.