Erdemli Belediyesi, Okulların İhtiyaçlarını Gidermeye Devam Ediyor

Erdemli Belediyesi, Okulların İhtiyaçlarını Gidermeye Devam Ediyor
Mersin’in Erdemli ilçe Belediyesi, okullara yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Belediye ekipleri, Ayaş Mahallesi İlköğretim Okulu’nun yolunun altyapısının yetersiz olması nedeniyle başlattığı yol genişletme çalışmasını sürdürüyor. Erdemli Belediyesi’nin bundan diğer mahallelerde de hız kesmeden okullara hizmet projesini sürdüreceğini vurgulayan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, öğretmenlerin ve öğrencilerin şikayetlerini dinleyip, eksikleri giderdiklerini söyledi. Bu hizmetleri yapmanın kendileri açısından çok önemli olduğunun altını çizen Tollu, okul yıllarında şartların zor olduğunu, okula gidip gelirken ve okul içerisinde zorluklar yaşadıklarını belirtti. Tollu, "Şimdi bizim çocuklarımız, eskiden bizim yaşadığımız zorlukları yaşamasınlar diye belediye olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana bu çalışmaları ortaya koyduk. Bizim çocuklarımız okullarına kışın çamurlu yazın tozlu yollardan gitmesinler diye ilk olarak işe okul yollarından başladık. Ayaş İlköğretim Okulu’nun yol genişletme çalışmasını tamamladık. Bütün belde ve köylerimize eşit hizmet götürüyoruz. Sırasıyla oturma grupları, kamelyalar, banklar, oyun grupları armağan ettik. Bahçelerini asfalt ve parke ile donattık. Boyası kötü, olmayan okulları yeniden boyadık. Öğrencilerimize ücretsiz kitaplar dağıttık. Öğretmenlerimizin şikayetlerini dinledik ve eksikleri giderdik” dedi.

Öğrencilerin bu ülkenin geleceği ve teminatı olduğunu dile getiren Tollu, "Çocuklarımız rahat etmelidir ki sadece derslerine odaklanabilsinler. Onlar okusunlar ve ülkemize, devletimize, milletimize faydalı bireyler olsunlar. Biz, çocuklarımıza bu olanakları sağlamak zorundayız" diye konuştu.

Okul yetkilileri yol genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla büyük bir sıkıntıdan kurtulacaklarını belirterek, Başkan Tollu’ya teşekkür ettikler.