Ercik: “Kongre Süreciyle Yolumuza Kararlı Şekilde Devam Edeceğiz”

Ercik: “Kongre Süreciyle Yolumuza Kararlı Şekilde Devam Edeceğiz”
AK Parti Mersin il Başkanı Cesim Ercik, devam eden ilçe kongrelerinin heyecan ve coşkuyla demokrasi şöleninde gerçekleştiğini vurgulayarak, “Kongre süreciyle büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Ercik, yazılı bir açıklama yaparak, kongre sürecini değerlendirdi. İlk günkü aşkla ‘kutlu yürüyüşe devam’ diyerek gerçekleştirdikleri Yenişehir, Silifke, Tarsus ve Toroslar ilçe kongrelerinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Ercik, “Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Liderimiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde millete hizmet yolunda ilk günkü aşkla kutlu yürüyüşümüze kararlı bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

AK Parti’nin, hakimiyetin millete ait olduğu ilkesinden hareketle milli iradeyi iktidara taşıma hedefiyle ile yola çıktığını belirten Ercik, “Milletimize hizmet aşkını siyasetin merkezine yerleştiren AK Parti iktidarı, liderimiz, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulduğu günden bugüne kadar hizmetin adresi olmuştur. AK Partimizin kongre süreciyle büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu bağlamda il ve ilçe teşkilatlarımızı kongrelerde daha güçlü yaparak 2019 yerel seçiminde tüm belediyeleri, genel seçimde de partimizi birinci yaparak en başarılı şekilde geçirmeyi hedefliyoruz. Partilerin doğal süreci olan kongrelerimiz bizim için bayrak ve nöbet değişimi sürecidir. Görev yerlerimiz değişir ama yol arkadaşlığımız devam eder. Nöbet değişimlerimizi bir bayram coşkusu içerisinde yapmak AK Parti’nin geleneğidir” ifadelerini kullandı.

“Mersin’in sorunlarıyla dertlenen, sevincine ortak olan bir anlayışla siyaset yapıyoruz”

Dertlerinin millete hizmet olduğunu ve bu uğurda çıkan engellere aldırmadan gece gündüz demeden azimle çalışacaklarını dile getiren Ercik, şöyle devam etti: “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyen dava arkadaşlarıyla olmaktan gurur duyuyorum. Her zaman Mersin’in sorunlarıyla dertlenen, sevincine ortak olan bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Bizim siyaset anlayışımızın odağında millet vardır, millete hizmet etmek vardır. Görev zarfımız boyunca millete hizmet ettik bundan sonra da hizmetlerimiz kayıtsız olarak sürecektir. Bizler AK Parti olarak önümüze çıkan engellere aldırmayıp gece gündüz demeden yılmadan, yıkılmadan davamız ve partimiz için çalışacağız. Bizleri hiçbir güç inandığımız bu kutlu davadan vazgeçirmeyecektir. Partimiz ve davamız için her zaman her ortamda verilmesi gereken mücadeleyi vereceğiz.”

Kongrelerin birlik ve beraberlik içinde yaşandığını ifade eden Ercik, bugüne kadar gerçekleştirdikleri kongrelerde, Yenişehir’de mevcut başkanlardan Yenişehir İlçe Başkanı Bekir Topçu’nun, Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin’in, Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün ve Toroslar İlçe Başkanı Onur Ünlü’nün güven tazelediklerini kaydetti. Ercik, diğer ilçe teşkilatlarının kongrelerinin de önümüzdeki günlerde kongre takvimine göre devam edeceğini belirterek, “Güven tazeleyen ilçe başkanlarımıza ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize başarılar diliyorum. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.