Er: Daha Yolun Başındayız, Hayata Geçireceğimiz Çok Proje Var

Er: Daha Yolun Başındayız, Hayata Geçireceğimiz Çok Proje Var
Mersin Barosu Başkanı Ali Er, göreve geldikleri günden beri çok büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Olmaz denilen projeleri hayata geçirdik. Daha yolun başındayız, hayata geçireceğimiz çok proje var. Baro Başkanlığı görevi çalışmayla, sabırla ve özveriyle yürür” dedi.

Başkan Er, internet yayını yapan Mersin Tv’de, gazeteci Yaman Karadavut’un hazırlayıp sunduğu “Yaman Karadavut’un Not Defteri” adlı programına katıldı. Programda konuşan Er, Mersin Barosu olarak kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, basın ve vatandaşların yanında yer alarak, içe dönük olan Mersin Barosu’nun, dışa açıldığını, kendi kabuğundan sıyrıldığını vurgulayarak, "Sorumluluk bilinciyle toplumsal konulara duyarlı olarak, gerekli adımlarımızı atıyoruz. Baromuzun çıtasını yükseltmeye çalıştık ve başardık. Baromuz he geçen gün büyüyor. Mersin Barosu kurumlar ve vatandaşlar nezdinde sözü geçen, saygınlığı artan bir Baro oldu. Mersin Barosu; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, basın ve vatandaşların daha çok yanında yer almaya başladı. Sorumluluk bilinciyle toplumsal konulara duyarlı olarak, gerekli adımlarımızı atıyoruz. 1 yıllık süreçte çok büyük hizmetler gerçekleştirdik. Olmaz denilen projeleri hayata geçirdik. Daha yolun başındayız, hayata geçireceğimiz çok proje var. Baro Başkanlığı görevi çalışmayla, sabırla ve özveriyle yürür" diye konuştu.

Mersin’in Türkiye’nin nüfus yoğunluğunun fazla olduğu illerden biri olduğunu kaydeden Er, "Son olarak Suriyeli mültecilerle birlikte Mersin’de yaşanan göç dalgasına bağlı nüfus yoğunluğundaki artış, suç işleme oranını arttırmıştır. Mersin, Türkiye’de uyuşturucunun en çok kullanıldığı illerden birisidir. Raporlara bakıldığında birçok suçun altında yatan sebep, uyuşturucu madde kullanımından kaynaklı. Diğer suçlarda da artış var. Ancak, özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda Mersin Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı ciddi ve başarılı çalışmalar yürütüyor. Mersin Barosu olarak biz de bu mücadelelerin içerisinde yer alıyoruz. Çocuk Hakları Merkezimiz okullarda öğrencileri, Kadın Hakları Merkezimiz velileri ve toplumdaki tüm vatandaşlarımızı seminerler düzenleyerek bilinçlendiriyor. Bu konuda elimizi taşın altına koyduk. Kurumların ve STK’ların koordineli çalışmaması büyük bir eksiklik. Güçlerimizi birleştirirsek sorunun çözüleceğine inanıyorum. Mersin Barosu olarak üzerimize düşeni yapmayı hazırız" ifadelerini kullandı.

Mersin Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Merkezi’nin, kadınların ve çocukların haklarını ve şiddet konusunda aydınlatılması için ciddi çalışmalar yaptığının altını çizen Er, "Mersin’de çocuklarımıza, kadınlarımıza, toplumumuzun her kesimine eğitimler veriliyor. Mersin merkez ve ilçelerdeki tüm okullarda öğrencilere eğitim seferberliği başlattık. Mersin Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitelerle işbirliği içerisinde ortak çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar Baro tarihinde ilk kez yapılıyor. Baromuzun Kadın Hakları Merkezi ile Çocuk Hakları Merkezi, gönüllü hizmet vermektedir. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın haklarını savunmaktadır, onların her daim yanlarındadır. Şiddete ve cinsel istismara uğrayan kadınlarımız ve çocuklarımız bizimle irtibata geçmeliler. Çalışmalarımızı çok başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, çocuklarımıza hakları ve cinsel istismardan korunma yolları tiyatro oyunu ile anlatılacak. Mersin’de merkez ve ilçelerdeki bütün okullarda, kültür merkezlerinde ve gösteri alanlarında avukatlarımız tarafından sahnelenecek ve izlemeyecek hiçbir çocuk kalmayacak" şeklinde konuştu.

Mersin Barosu’nun yönetiminde yıllarca görev aldığını hatırlatan Er, sözlerine şöyle devam etti:

"Eksikleri görerek hareket ettiğiniz zaman başarıya daha çok yaklaşıyorsunuz. Önceki dönemlerdeki başkanlarımızın Baromuza büyük hizmetleri oldu. Ancak bizim dönemimizde Mersin Barosu kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, basın ve vatandaşların daha çok yanında yer almaya başladı. İçe dönük olan Baromuz, dışa açıldı, kendi kabuğundan sıyrıldı. Sorumluluk bilinciyle toplumsal konulara duyarlı olarak, gerekli adımlarımızı atıyoruz. Sosyal medyamızı ve resmi web sitemizi aktif olarak kullanıp, vatandaşlarımızı başta hukuki konular olmak üzere birçok konuda aydınlatıyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızdan övgü olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başarılı olduğumuza inanıyorum. 2018 Ekim ayında yapılacak olan Baro Başkanlığı seçimi için 5 tane aday adayı arkadaşımız var. Aday adayı olmak kolaydır. Önemli olan hizmet üretebilmektir. Baro Başkanı seçildikten sonra Baromuzu kurumlar ve vatandaşlar nezdinde kaliteli temsil edebilmeli. Barolar, kişisel çıkarların olduğu, birilerini mutlu etmek için var olan bir kurum değildir. Tamamen avukatlarımızın, vatandaşlarımızın çıkarı doğrultusunda hizmet üreten bir kurumdur. Mutlaka benim de eksiklerim olacaktır ama eski dönemlerden eksik olarak gördüğüm önemli konu Mersin Barosu hizmet odaklı çalışmıyordu. Meslektaşlarımızın ve mesleğimizin sorunları maalesef kanun değişiklikleri ile çözümlenebilir. Stajyerlerimizin maaş alabilmesi için, tapu devirlerinin barolara, vekaletnamelerin avukatlara verilmesi için, avukatlarımızın emekli maaşlarının yükseltilmesi için, Mersin’de iş mahkemeleri sayısının arttırılması ve avukatların bilirkişilik yapabilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk ve takibini etkin bir şekilde sürdürüyoruz.”