Engelsiz Sanat Festivaline Yoğun İlgi

Engelsiz Sanat Festivaline Yoğun İlgi
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk defa gerçekleştirilen ‘1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’, ilk gününde yoğun ilgi gördü.

Festival kapsamında, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, birbirinden değerli sanatçıların seslendirdiği şarkılar ile müzik dolu bir akşam yaşandı. Tarık Sezer Orkestrası eşliğinde çeşitli ülkelerden sanatçıların sahne aldığı konserde, son dönemin en başarılı besteci ve yorumcularından Kıbrıslı sanatçı Buray’da şarkılarını seslendirdi.

“Empati yapabildiğimiz müddetçe, engelleri ortadan kaldırabiliriz”

Etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı Türkiye’de ilk kuran büyükşehir belediyesi olarak hedeflerinin, Mersin’i tüm toplum kesimleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı, güvenli ve müreffeh yaşam standardına kavuşmak olduğunu belirtti. Başkan Kocamaz, “Hangi dine, hangi millete, hangi toplum kesimine, hangi meslek grubuna mensup olursak olalım, hayata engelli bireylerimizin penceresinden bakabildiğimiz müddetçe mutlu ve huzurlu bir yaşam sürebiliriz. Hayatı birlikte paylaştığımız engelli kardeşlerimiz hakkında empati yapabildiğimiz müddetçe, engelleri ortadan kaldırabiliriz” dedi.

“Bülbülün özlemi altın kafese konulmak değil, özgürce uçabilmektir”

Konuşmasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı olarak hayata geçirdikleri hizmetleri anlatan Başkan Kocamaz, “Çeyrek yüzyıla yaklaşan belediye başkanlığım sırasında gördüm ki, engelli bireylerimizin karşılaştıkları en büyük sorun ötekileştirilmektir. Yaşadığı evde dünyanın en konforlu yaşam standardını oluşturmak, sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunmak, tüm istek ve ihtiyaçlarını karşılamak engelli bireylerimize yetmiyor. Bülbülün özlemi altın kafese konulmak değil, özgürce uçabilmektir. Engelli bireylerimiz de günlük hayatlarını konforlu kapalı mekânlarda değil, toplumun bir parçası olarak özgürce yaşamak istiyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu gerçeğin farkındayız” diye konuştu.

Kocamaz, Ampüte Milli Takımı’nı tebrik etti

Engelliler Dairesi olarak aldıkları ödülleri sayan ve alınan ödüllerin başarı tescili ile kadrolarının motivasyonu için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Biz, ödül kazanmak için değil Mersin’i engelsiz bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Gayemiz, engelli bireylerimiz ve ailelerinin yüzünde sımsıcak bir tebessüm oluşturmaktır. Dünyada ilk kez gerçekleştirdiğimiz 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali de bu yoldaki prestij projelerimizden biridir. 5 gün boyunca dünyaca ünlü sanatçı ve uzmanların katılacağı sergi, sempozyum, workshop, konser, gezi ve performanslarla tüm dünyaya unutulmaz bir festival deneyimini hep birlikte yaşatacağız. Bu vesileyle sanatın, sporun, mücadelenin engel tanımadığını Avrupa Şampiyonluğu ile tüm dünyaya kanıtlayarak, milletçe göğsümüzü kabartan Ampüte Milli Takımımızı tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin Vali Vekili Mehmet Demirezer ise günlük yaşamın büyük bir bölümünün sıkıntılar, güçlükler ve problemlerle dolu olduğunu belirterek, "Çekilmez olarak nitelediğimiz bu günlük yaşantımızı güzelleştiren, çiçekler açtıran ve bu hayatımızı yaşanabilir hale getiren sanatçılarımızdır. Bizlere yaşamın güzelliklerini hissettirirler. Hele ki bu festivale katılarak bizleri onurlandıran çok özel sanatçılarsa bu güzellikler bir kat daha artıyor. Bu festivali düzenleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere, onun çok değerli ekibine teşekkür ediyorum. Biliyorum ki, festival bundan sonra da uzun yıllar boyunca çok daha geniş katılımlı olarak devam edecektir. Mersinimiz hep sanatla, hep müzikle, hep sporla anılır inşallah” şeklinde konuştu.

Buray, Mersin’i salladı

Festival kapsamında konser veren, son dönemin en başarılı besteci ve yorumcularından Kıbrıslı sanatçı Buray, şarkılarını Engelsiz Sanat Festivali için seslendirdi ve tüm şarkılarını dinleyiciler ile birlikte hep bir ağızdan söyledi. Buray, salonu dolduranlara seslenerek, “Biliyorsunuz sanat insanın kalbinden ve ruhundan gelir. Hiç bir engel bu ilham çeşmesini kapatamaz. Bizler de bugün buradayız ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

Gecede, Tarık Sezer Orkestrasının güçlü yorumuyla birlikte ses sanatçıları Sevinç Arda, Brezilyalı şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve aktris Sara Bentes ve Rusyalı sanatçı Yulia Samoylova sahne alarak, şarkılarını hep bir ağızdan engelsiz bir dünya için söylediler.