Engelliler Gününde Oturarak Voleybol Maçı

Engelliler Gününde Oturarak Voleybol Maçı
Karaman’da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Oturarak Voleybol Takımı sporcuları gösteri maçı yaptı.

KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 8. Engelsiz Spor Şöleni renkli görüntülere sahne oldu. KMÜ Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikler Sayı Duruşunda bulunulması ve görme engelli öğrenci Ahmet Çabıtçı’nın İstiklal Marşını söylemesi ile başladı.

Bedensel Engelli Sporculardan Gösteri Maçı

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde iki yıl önce kurulan Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Takımı yeni sezon hazırlıklarının yanı sıra özel programlarda gösterdikleri performansla takdir toplamaya devam ediyor. Son olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Oturarak Voleybol Takımı sporcuları, Anadolu İmam Hatip Lisesi Oturarak Voleybol Takımı sporcuları ile gösteri maçı yaptı. 1 set üzerinden oynanan gösteri maçında tüm hünerlerini sergileyen sporcular protokol ve tribünlerden büyük alkış aldı.

Kısacık’tan Bedensel Engelli Sporculara Tam Destek

Milli takım antrenörü Aziz Hopyar eşliğinde çalışmalarına aralıksız devam eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Oturarak Voleybol Takımına kurulduğu günden bu yana özel bir ilgi gösteren ve destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, bedensel engelli sporcuları bu özel gününde de yalnız bırakmadı. Etkinlikler öncesi bedensel engelli sporcularla bir araya gelen Kısacık, sporcuların sorunlarını dinleyerek yeni sezon öncesi başarılar diledi.

Karaman’da oturarak voleybol takımı sporcularının az zamanda çok büyük başarılar elde ettiğini belirten Kısacık, “İlimizde birçok bedensel engelli bireyi bünyesinde toplayan ve spor yapmalarına imkân sağlayan oturarak voleybol takımımıza ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Oturarak voleybol liginde ilimizi başarıyla temsil eden iki takımımız bulunuyor. Bu takımlardan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Oturarak Voleybol Takımımız 1.lig’de, Ayrancı Gençlik ve Spor Kulübü Oturarak Voleybol Takımımız ise 2.lig’de mücadele ediyor. Şuanda Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde de bir seçme yaparak çalışmalarımıza başladık. İnşallah iyi bir hazırlık dönemi geçirerek ilimizi bu yıl yine en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.