Emıttte Akşehir Standına Yoğun İlgi

Emıttte Akşehir Standına Yoğun İlgi
Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda açılan Akşehir standında Nasreddin Hoca yoğun ilgi gördü.

Akşehir’in tanıtımının yapıldığı standa, yerli ve yabancı ziyaretçiler büyük ilgi gösterirken, Temsili Nasreddin Hoca ile de fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbiriyle yarıştı. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki bu yıl kapılarını 22. kez açan EMITT’te Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi, Akşehir Nasreddin Hoca Turizm Derneği Başkanı İsa Kurt, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yusuf İzzettin Yayla, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz Tuna, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ve Akşehir Organize Sanayi Müdürü Murat Balaman’da Akşehir Standında fuara gelen misafirleri ağırlıyorlar.

Bu yıl 70 bin metrekarelik 12 salonda, 4 bin 800 firmanın yer aldığı fuara 85’e yakın ülke katıldı. Akşehir Belediyesi ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası da ortak açtıkları bir stantla fuarda yerini aldı. Pek çok il ve ilçenin kendi stantların da yörelerinin tanıtımını yaptığı EMITT İstanbul 2018 Fuarı’nda en çok ilgiyi Akşehir standı ve Temsili Nasreddin Hoca çekti. . Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Akşehir Nasreddin Hoca Turizm Derneği Başkanı İsa Kurt da, Akşehir standında standa gelen ziyaretçileri ağırladı.

Fuar ile ilgili görüşlerini belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "İstanbul’da 22’ncisi düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılmış bulunmaktayız. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odamız ile beraber Akşehir Belediyesi olarak standımızı açmış bulunmaktayız. Bu sene 7. yıl katılımımızı gerçekleştirmek üzere fuarımıza katıldık. Bu fuarda Akşehirimizin tarihi güzellikleri, tabiat güzelliklerini, kiraz lokumumuzu, Nasreddin Hocamızı tanıtıyoruz. Özellikle Nasreddin Hocamız Akşehirimizi tanıtmada bize büyük derecede katkı sağlıyor. Bu fuarda tanıtımımız için emeği geçen belediye personelimize, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi Beye ve personeline teşekkür ediyorum. Bu fuarın inşallah Akşehirimizin tanınmasında katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Çünkü Akşehir’imiz tarihi güzellikleri olan önemli bir şehir. Akşehir’imiz her alanda olduğu gibi turizm alanında patlama yapacak diyorum” diye konuştu.

Akşehir’de 3 yıldır görev yapmış olan ve son olarak İstanbul Beykoz Kaymakamı olarak görev yapan Ahmet Katırcı da, Akşehir Belediyesi fuar standına giderek Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve beraberindeki heyetle birlikte hasret giderdi. ‘Nasreddin Hoca Dünyanın Ortası Burasıdır’ yazılı platformun üstünde bir açıklama yapan Kaymakam Katırcı, "İstanbul’da EMITT Fuarında Akşehir Belediyesi’nin standındayız. Akşehir herkesin bildiği gibi Nasreddin Hoca’nın memleketi hoca dedemizde burada. Daha önce Akşehir’de 3 yıl çalışmış ve Akşehirlilerle beraber hizmet etmiş biri olarak EMITT Fuarı’nda Akşehir’i görmek beni heyecanlandırdı ve çok mutlu etti. EMITT Fuarı dünyanın en büyük 5. turizm fuarı. Böyle bir fuarda yer alabilmek çok büyük bir zenginlik. Akşehir Belediyesi’ne ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na her zaman olduğu gibi birlikte güzel çalışmalar için, organize çalışmalar için Akşehir’in tanıtımına katkıları için teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi ise, "Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Akşehir Belediyesi olarak sürekli katıldığımız bu EMITT fuarında çok değerli misafirlerimizi burada ağırlamaktan mutluluk içerisindeyiz. İnşallah Akşehirimizin ve memleketimizin tanıtımı için hayırlara vesile olsun diyoruz. Biz oda olarak, Belediye olarak bu tür organizasyonları hep yapıyoruz. Hem ülkemizin hem de şehrimizin tanıtımı açısından bu tanıtıma katkı sağladığımız için onurluyuz, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.