Emekli ve Memurların Zam Oranları Belli Oldu

Emekli ve Memurların Zam Oranları Belli Oldu
Enflasyon farkları bu ay maaşlara yansıyacak. Böylece kamu çalışanlarının ücretleri yüzde 4 zamlı olacak.

 10.4 milyon emekli ile yaklaşık 3 milyon memur ve sözleşmeliye bu ay yüzde 4 zamlı maaş var. En düşük memur maaşı 64 lira artışla bin 650 lira oldu

Emeklilerin ve memurların beklediği haber geldi. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla Temmuz zammı belli oldu. 10.4 milyon emekli ile yaklaşık 3 milyon devlet memuru ve sözleşmeli bu ay yüzde 4 zamlı maaş alacak. 

MEMURA ZAM+FARK 

Türkiye İstatistik Kurumuʹnun verilerine göre, Ocak-Haziran dönemi enflasyonu yüzde 4 olarak gerçekleşti. Böylece memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklilileri, 1 Temmuzʹdan geçerli olmak üzere yüzde 3ʹlük zamlarının üzerine yüzde 1 enflasyon farkı almaya hak kazandı. Buna göre; aile yardımı hariç en düşük memur maaşı bin 586 liradan bin 650 liraya çıktı. En düşük memur emekli aylığı da ek ödemeler dahil bin 86.6 liradan bin 130 liraya yükseldi.

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de bu ay, yüzde 4 çıkan 6 aylık enflasyon kadar zam alacak. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Ergün ek ödemeler dahil zamlı maaşları açıkladı.

Ekim 2008ʹden önce emekli olmuşların en düşük işçi emekli aylığı 36.9 lira artışla 959.5 liraya çıktı. 2008ʹden sonra emekli olan işçi emeklilerinin 640 lira olan taban aylıkları da 665.6 liraya yükseldi. 716.3 lira olan en düşük Bağ-Kur Esnaf emeklisi aylığı 745 lira oldu. 525.3 lira olan en düşük Bağ-Kur Tarım emeklisi aylığı da 551.6 lira olarak ödenecek. 

TÜED EMEKLİYE İKRAMİYE İSTEDİ

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TÜED) Başkanı Ergün, emeklilere bir asgari ücret tutarında Ramazan ikramiyesi verilmesini istedi. Ergün, "Çünkü Ramazan ayında her şeyin fiyatı artıyor ve emeklilerimiz ağız tadıyla iftar sofrasına oturamıyor. Yetkililerden talebimiz Ramazan sofralarımıza Tat katmalarıdır" dedi.