Emekli için toki kayıtları başlıyor.

Emekli için toki kayıtları başlıyor.
Emekliye TOKİ evleri, Karaman dahil 17 ilde 4354 konut yapılacak.
İçerisinde Karaman’ın da bulunduğu hiç ev sahibi olmayan emekliler için hazırlanan proje kapsamında emeklileri konut sahibi yapmayı hedefleyen TOKİ evleri için başvurular sadece kimlikle yapılabilecek. TOKİ Başkanı Ergün Turan, emeklilere ev için açıklamalarda bulundu.
 
"Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek” diyen Turan, onlara 'ikinci bahar'ı müjdelemek” için yola çıktıklarını ifade ederek TOKİ olarak vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduğunu kaydetti. Çok sayıda konut projesinin hayata geçirildiğini belirten Turan, "Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Kendilerinden gelen talep doğrultusunda 'emeklilere özel' konut projeleri geliştiriyoruz. Başta emeklilerimiz olmak üzere dar gelirli vatandaşlarımızı 250 lira gibi düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık" dedi. Başvurular ilgili bankalar aracılığı ile 9-30 Aralık tarihleri arasında ön talep ile yapılacak.
Karaman dâhil ilk etapta 17 ilde talep toplanacak.
 
Hiç konut sahibi olmayan emeklilerin ev sahibi olabilmeleri için 17 ilde 4354 adet konut için ön talep toplanacağını ifade ederek talep toplanacak iller ve konut sayılarını bildirdi. Buna göre Bursa-Nilüfer bin 200 konut, Balıkesir Bandırma-Edincik 32 konut, Karaman-Kırbağ 400 konut, Şanlıurfa-Akabe 304 konut, Konya-Meram 499 konut, Elazığ-merkez 280 konut, Amasya-Merzifon 150 konut, Kütahya-İnköy 300 konut, Afyonkarahisar-merkez 300 konut, Karabük-merkez 426 konut, Çorum-Alaca 35 konut, Erzincan-Yoğurtlu 24 konut, Gaziantep-İslahiye 31 konut, Giresun-Alucra 16 konut, Muğla-Yatağan 79 konut, Sivas-Yenimahalle 184 konut-Akıncılar 33 konut, Trabzon-Vakfıkebir 47 konut-Çaykara 14 konut olmak üzere toplam 4354 konut yapılacak.
 
Hisseli hariç, Evi olanlara izin yok.!
 
Emekli kategorisinde başvuruda bulunan başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına (18 yaşının altındaki çocuklar) ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli herhangi bir bağımsız bölümün veya müstakil bir konutunun olmaması gerekmektedir. Eşlerden biri üzerine dahi bağımsız bölüm/ konut (hissesiz) bulunması halinde, eşlerden ikisi de başvuru yapamaz. Konutun eş ve velayet altındaki çocuklar dışında kalan 3. kişilerle hisseli olması halinde, eşlerden yalnızca biri başvuru yapabilir.
 
Aylık Gelir 3.200 Tl’yi geçmeyecek
 
Emekli kategorisinde başvuruda bulunan başvuru sahibinin, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının aylık net gelirinin 3.200,-TL’yi geçmemesi şartı (herhangi bir sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın) aranmakta olup; kişilerin para veya benzeri taşınabilir varlıklarının olması başvuruya engel teşkil etmemektedir.
 
Vefat eden Emeklilerin eşleri faydalanamayacak.
 
Emeklilerin bizzat kendilerinin emekli kategorisi için başvuruda bulunması gerekmektedir. Vefat eden emeklilerin yakınları, vefat eden emekli adına bu kategori için başvuruda bulunamazlar. Ancak, vefat eden emeklinin eşi ya da diğer yakınları emekli ise, bu kişiler sadece kendileri adına başvuruda bulunabilirler.
 
Başvurular sadece Bankalara yapılacak
 
Tüm satışlarımızda başvurular sadece ilgili Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubelerine, satış duyurularında ilan edilen süreler içerisinde yapılabilmektedir.
 
Başvuruda, Emekli Kimlik belgesi yeterli.
 
Emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış emekli kimlik belgesini veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi” ibraz etmesi yeterlidir.