Eğitim-Bir-Senden Taşeli Bölgesine Ziyaret

Eğitim-Bir-Senden Taşeli Bölgesine Ziyaret
Eğitim-Bir-Senden Taşeli Bölgesine Ziyaret
‘’ Geçtiğimiz hafta 08-12 Mart tarihleri arasında Başyayla, Sarıveliler ve Ermenek ilçelerimizde bulunan merkez ve köy bütün eğitim kurumlarımıza sendikal ziyarette bulunulmuştur. Sendika üyelerimizin ve tüm eğitim çalışanlarının istek ve taleplerinin dinlenmesi, eğitim çalışanlarının sorunlarının yerinde tespiti sebebiyle yapılan ziyaretler çok verimli geçmiştir.
Genel olarak, toplumun en fedakar üyeleri olan eğitim ordusunun öz verili çalışmaları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin eğitim çalışanlarıyla, eğitim çalışanlarının da kendi okullarında oluşturdukları olumlu ortam, öğretmenlerin sadece ders saatlerinde değil diğer zamanlarda da öğrencilerin başarısına yönelik çalışmaları ilimizin başarısının artırılması noktasında takdire şayandır. Bölgenin olumsuz coğrafi şartlarının yanında, mevcut personel açığının ise sözleşmeli, vekil, ücretli öğretmen şeklinde karşılandığı tespit edilmiştir. Eğitim Bir Sen olarak; “öğretmenin vekili, ücretlisi, sözleşmelisi olmaz” sloganımızı yineliyoruz.
En kısa zamanda yüz binlerle ifade edilen öğretmen açığının kapatılması ve bütün öğretmenlerin kadrolu olması sendikal hedefimizdir. Gidilen her okulda, Sendika Genel Merkezimizin “yetmiş bin sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilmesine” yönelik başlattığı dilekçe kampanyası büyük ilgi görmüştür. Bölgede ki eğitim çalışanlarının ortak sorunları; ilköğretim okullarının ödeneğinin olmaması, bazı ilçe merkezi ve köylerdeki ev bulma zorluğu, lojman eksikliği, anaokulu ve kreş ihtiyacı, izinler konusu, sosyal ve kültürel etkinliklerin yetersizliği, sözleşmeli öğretmenlerin ek derslerini geç almaları, asker dönüşü yeri değişen öğretmenlerin yer değiştirme ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar, gibi ortak sorunlar, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine ve Kaymakam Bey’e aktarılmıştır.
Bunun yanında Ermenek ve Sarıveliler İlçelerimize birlikte bakan Kaymakam Mehmet Demir’in ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin sorunlar ve çözümleri noktasında duyarlılığı, eğitim çalışanları arasında kurdukları bağların ve koordineli yürütülen çalışmaların başarının artmasında ki en büyük etkenlerden olduğu görülmüştür’’ denildi.