ERMENEKʹİN EĞİTİMDEKİ BAŞARISI DEVAM EDİYOR

ERMENEKʹİN EĞİTİMDEKİ BAŞARISI DEVAM EDİYOR
Karamanın Ermenek ilçe Kaymakamı Mehmet Demir, Ermenekin eğitimdeki başarısının tesadüf olmadığını söyledi.
Kaymakam Demir, ÖSS sonuçlarının açıklanmasından sonra yapılan tercihler sonuçlanmış olup, ilk yerleştirme sonuçlarına göre sadece Ermenek ilçesinden bu yıl mezun olup da üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı 154ʹü bulmuştur dedi.
İlk yerleştirme sonuçlarına göre ilçede  bulunan Hasan Kalan Anadolu Lisesiʹnden toplam 23, Ermenek Lisesiʹnden 30, Sağlık Meslek Lisesiʹnden 8, Güneyyurt Lisesiʹnden 4, İmam-Hatip Lisesiʹnden 7, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesiʹnden 33, METEMʹden 47, Kazancı Lisesiʹnden 2 öğrenci değişik üniversitelere yerleşmiştir diyen Demir, kazanılan bölümlerimizde hukuk, tıp, mühendislik ve öğretmenlik bölümlerinin fazlalığı ilçemizde bulunan okullarımızın başarısının bir ifadesidir.
Yine SBS sonucunda ilçemizde 189 öğrenci Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve diğer okullara yerleşmişlerdir. İlçemizde inşaatı devam eden okullarımızın bitimi ile beraber var olan başarımızın daha da katlanarak devam edeceğini umuyorum. Bu başarıda katkısı olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine, okul idarecilerine, memurlarına ve değerli öğretmenlerimize ilçemiz adına teşekkür ediyorum diye konuştu.