EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇOCUKLARA HEDİYE KİTAP

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN ÇOCUKLARA HEDİYE KİTAP
Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Trafikte Çocuk Hikâyeleri isimli bir hikâye kitabı hazırladı.
İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, hikâye kitabının tanıtımını makamında düzenlediği basın toplantısı ile yaptı. Her yıl ülkemizde binlerce insanın hayatını kaybettiği trafik kazalarının azaltılması trafik bilincinin oluşumuna katkı sağlanması amacıyla bu kitabın hazırlandığını söyleyen Sönmez, bizim trafik eğitiminde hedef kitlemiz geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız. Onlar için okullarımızda eğitim seminerleri düzenliyoruz. Eğitici tiyatrolar getirtip bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımız için kalıcı bir eser olacağını düşündüğümüz bu hikâye kitabını da onlar için hazırlattık dedi.
Bu hikaye kitabının tamamen yerel imkanlarla hazırlandığını ve kitabın Karaman Emniyet Müdürlüğüne tescillendiğini de ifade eden Sönmez,ʹʹÇocukların sıkılmadan okumaları ve hikaye kahramanlarının başlarından geçen  olaylardan ders alarak trafik kurallarını öğrenmelerinin hedeflendiği “Trafikte Çocuk Hikayeleri” isimli kitabımız tamamen yerel imkanlarla basılmış ve öğrencilerimize bedava dağıtılacaktır. Bu kitabı İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığına ile Emniyet Genel Müdürlüğüne de gönderdik. Hoş bir çalışma oldu. Hikâyeler gerçek hayatta olan olaylardır. Olaylar Karamanʹda yaşanmıştır. Kahramanlardan bir tanesi de halen görev yapan bir trafik polisimizdir diye konuştu.