Dosteli Silifkeye Uzandı

Dosteli Silifkeye Uzandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için oluşturduğu sosyal market zincirinin bir halkasını daha Erdemli’den sonra Silifke ilçesinde açtı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ilki Mersin merkezde açılan Dosteli Market, ilçelerde hizmete sunulan şubeleri ile büyümeye devam ediyor. Erdemli’ye açılarak maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlara ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Silifkeli vatandaşlara ulaşacak.

Anamur ve Gülnar’a da Dosteli Market

Silifke ilçesi Saray Mahallesi’nde otogar arkasında yer alan Dosteli Market, açılış için gün gün sayıyor. Aylık 2 bin ila 2 bin 500 kişiye hizmet verecek potansiyele sahip Dosteli Market, ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarına cevap vererek aile bütçesine katkıda bulunacak. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerdeki ihtiyaç sahibi ailelerin popülâsyonuna göre belirlediği yerlerde açacağı Dosteli Market’in Anamur, Gülnar ve Tarsus şubelerinin açılması için de çalışmalar devam ediyor.

Aile bütçesine Dosteli Market katkısı

Dosteli Market, 26 çeşit gıda ve temizlik ürünü ile 28 çeşit tekstil ürününü dar gelirli vatandaşlara sunuyor. Sıvı yağdan bakliyata kadar birçok temel gıda ürününün bulunduğu markette vatandaşlar pantolondan terliğe kadar farklı tekstil ürününe de ulaşabiliyor.

Dosteli Market’ten, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvuran ve dar gelirli olduğu tespit edilen vatandaşlar yararlanabiliyor. Dar gelirli vatandaşların adlarına verilen ve her ay düzenli olarak 200 puanın yüklendiği Mersin Kart ile rahatça alışveriş yapacak olan vatandaşlar, isteklerine göre ister ilk seferde isterlerse ayın farklı günlerinde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.