Diyarbakırda Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

Diyarbakırda Terör Örgütüne Yönelik Operasyon
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarında büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin terör eylemlerinin izini silmesinden memnuniyet duyuyor.

Üç mahallede sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesinde teröristlerce kurulan barikatları kaldırıp kazılan hendekleri kapatan ve patlayıcı tuzakları imha eden güvenlik güçlerine, vatandaşlar teşekkür etti.


- Teröristlerin, vatandaşlar tarafından terk edilen evleri tahrip ederek, güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve pusu hazırlığında kullandığı görüldü.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarında büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin terör eylemlerinin izini silmesinden memnuniyet duyuyor.

Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fatihpaşa, Hasırlı ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde hendek kazan, barikat kuran, güvenlik güçlerine silah ve bombalı saldırılarda bulunan, kamu düzenini bozan eylemler gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon sürüyor.

Hava destekli 4 günden bu yana devam eden operasyona aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu 2 bin 816 personel katılıyor.

Onlarca teröristin yakalandığı operasyonda çok sayıda silah, el yapımı patlayıcı ve mühimmat da ele geçirildi.

Çalışmalar kapsamında, polis ekipleri iş makineleriyle teröristlerce kurulan çok sayıda barikatı kaldırarak, hendekleri kapattı ve patlayıcı tuzakları imha etti.

Teröristlerin, güvenlik güçlerinin havadan görüntü almasını engellemek ve pusu hazırlığı yapmak için sokakların üzerini kapattığı brandalar da kaldırıldı.

 

- Teröristlerin yakalanmasından duydukları sevinci ifade ettiler

Operasyon sırasında güvenlik güçlerinin yanına gelen kadın ve erkekler, günlük yaşamlarını çekilmez hale getiren ve hayatlarını hiçe sayan örgüt mensuplarının yakalanmasından duydukları sevinci anlattı.

Güvenlik güçlerine teşekkür eden vatandaşlar, haftalardır terörist saldırılar nedeniyle çile dolu günler yaşadıklarını ve evlerinden dışarı çıkamadıklarını ifade etti.

Güvenlik güçleri de teröristlerin yaptığı tahribat nedeniyle sokaklardan geçmekte güçlük çeken çocuk, kadın ve yaşlılara yardımcı olarak, her zaman bölge halkının yanında yer aldığını gösteriyor.

 

- Boşaltılan evlere de zarar vermişler 

Yüksekliği yer yer iki metreye ulaşan barikatlardan, kazılan hendeklerden, teröristlerin baskılarından ve eylemlerinden rahatsızlık duyan çok sayıda ailenin, eşyalarını dahi alamadan yakınlarının yanına gitmek için ayrıldığı ilçede, ailelerin terk etmek zorunda kaldığı evlere de terör örgütü mensuplarınca zarar verildiği ortaya çıktı.

Teröristlerin, vatandaşlar tarafından terk edilen evleri tahrip ederek, güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve pusu hazırlığında kullandığı görüldü.