Direniş Karatay Filminin Çekimleri Tamamlandı

Direniş Karatay Filminin Çekimleri Tamamlandı
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinin yapımcılığını üstlendiği “Direniş Karatay” filminin yaklaşık 2 ay süren çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Tamamı Konya’da ve Selçuklu dönemine ait Hollywood standartlarında tasarlanmış Türkiye’nin en büyük platolarından birinde gerçekleşen filmin çekimlerinde savaş sahneleri için ise yine emsalsiz bir blue box stüdyosu kullanıldı. 66 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare açık olmak üzere toplamda 86 bin metrekare alana sahip olan Konya Ticaret Odası Fuar Merkezi’nde kurulan Direniş Karatay film platosu, aynı zamanda kurulan ilk Selçuklu platosu olma özelliğinde. Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihi yerlerin gerçeğe yakın prototiplerinin bulunduğu plato, KTO Karatay Üniversitesinin ruhunu oluşturan Karatay Medresesi’ni de içinde barındırıyor. Platonun sokaklarında ise döneme ait kasap, manav, fırıncı, kumaşçı ve benzeri meslek sahiplerinin dükkanları bulunuyor.

Filmde Kösedağ Savaşı çok konuşulacak

Kösedağ Savaşının beyaz perdeye yansıması olarak gerçekleşen ve Türk sinema tarihi açısından en görkemli savaş sahnelerinden biri olarak çekilen görüntüler, dev blue box stüdyosunda çekildi. Türkiye’deki en büyük blue box stüdyosu kurularak çekilen savaş sahnelerinde bine yakın özel tasarım ok, yay, kılıç, mızrak ve kalkan kullanıldı. 65 bin metrekare kapalı alanda gerçekleşen stüdyo çekimleri esnasında savaş sahneleri için uluslararası standartta 45 kişilik dublör ekibi özel kareografileri ile görev aldı. Ayrıca savaş sahneleri çekiminde sette 500 kişi aynı anda görev alarak farklı bir rekora da imza atmış oldular. Ertuğrul Fındık ve Selman Kayabaşı’nın yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmeni Selahattin Sancaklı.

Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Kartal’dan özel Selçuklu kostümleri

Game of Thrones oyuncularının “red carpet” kıyafetlerini tasarlayan dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Kartal’ın uzun süren ciddi çalışmaları ve araştırmaları ile meydana çıkardığı ve yine ilk olma özelliğine sahip Selçuklu dönemine ait 4 bin 300 parçayı bulan kostümlerin hazırlanması ise yaklaşık 1 yılı buldu. Başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Yurdaer Okur, Nefise Karatay, Alperen Duymaz, Burcu Özberk gibi isimlerin yer aldığı ve sinemada aksiyon ve tarihseverlerin merakla beklediği Direniş Karatay şubat 2018 de vizyona giriyor.