Deniz Feneri e.Vʹde tutuklu kalmadı

Deniz Feneri e.Vʹde tutuklu kalmadı
Tahliye talepleri daha önce reddedilen Muzaffer Şafak ve Harun Kapuyoldaş, hafta sonu kefaletle tahliye edildi.
Deniz Feneri e.V soruşturması kapsamında tahliye talepleri daha önce, "tutuklama nedenlerinin ortadan kalkmaması" gerekçe gösterilerek reddedilen Muzaffer Şafak ve Harun Kapuyoldaş, hafta sonu kefaletle tahliye edildi.
 
3. DALGADA TUTUKLU KALMADI
Vatan gazetesinden Çınar Özerʹin haberine göre; Deniz Feneri e.V Derneğiʹnin Türkiye bağlantılarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3. dalga operasyonunda tutuklanan Harun Kapuyoldaş ve Muzaffer Şafak kefaletle tahliye edildi. Soruşturmanın son tutukluları Şafak ve Kapuyoldaşʹın, avukatlarının tahliye talebini yerinde bulan 23. Asliye Ceza Mahkemesi, 28 Ekim Cuma günü Kapuyoldaşʹın 75 bin, Şafakʹın ise 50 bin TL kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Kefalet paraları Cumartesi günü yatırılan sanıkların, Sincan F tipi Kapalı Cezaevinden tahliyeleri de aynı gün oldu.
 
16. ASLİYE REDDETMİŞTİ
Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Güven Özkan, tutuklu iki sanığın tahliye istemini "tutuklama nedenlerinin ortadan kalkmamasını" gerekçe göstererek, reddetmişti. Hakim Özkan, 6 sanığın tahliye kararına gerekçe olarak gösterilen "daha uzun tutukluluğun cezalandırmaya dönüşeceği" ile ilgili kararı, 80 gündür tutuklu bulunan 2 sanığın tutukluluk süresini, tahliyenin reddi gerekçeleri arasında saymıştı.
 
FİNANS İŞLERİNDEN SORUMLU
Tahliye talepleri reddedilen iki sanık, soruşturmanın üçüncü dalgasında sunucu Uğur Arslan ve Kanal 7 Muhasebe görevlisi Mustafa Bölükbaşı ile birlikte gözaltına alınmışlardı. Sanıklardan Kapuyoldaşʹın adı Almanyaʹdaki Deniz Feneri e.V iddianamesinde, Deniz Feneri e.Vʹnin muhasebe sorumlusu Firdevsi Ermişʹin ifadesinde geçiyordu. İddianameye göre Ermişʹin, kendisinin bizzat bir bavul dolusu, üzerinde tarih ve meblağ bulunmayan ʹalındı makbuzuʹ getirdiğini, bunları da İstanbulʹda Kanal 7ʹnin binasının 3. katında Harun Kapıyoldaşʹtan aldığını söylediği yer almıştı. İddianamede, Kapuyoldaşʹın, Türkiye Deniz Feneriʹnin mali müşaviri ve finans işlerinden sorumlu kişisi olarak, çeşitli yardım makbuzlarını ʹAlındı Belgesiʹ formunda, mahallinde yardıma muhtaç kişilerce ʹAlınmışʹ olarak imzaladığı belirtilmişti. İddianamede, Kanal 7 serverlerında, ayrı tutulan muhasebe kayıtları için oluşturulan "uyum" isimli şifreli programda bulundurulan kayıtlardan bir tablo oluşturulduğu, bu tablonun da Kapuyoldaş tarafından Zekeriya Karamanʹa ait Yeni Dünya A.Ş Yönetim Kuruluʹna gönderildiği öne sürülmüştü.
 
AKMANʹLA BİRLİKTE 6 SANIK 21 EKİMʹDE TAHLİYE EDİLMİŞTİ
Almanyaʹdaki Deniz Feneri e.V Derneğinin Türkiye uzantısı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevinde gönderilen 8 tutuklu şüpheliden aralarında RTÜK eski Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 yöneticinlerinin olduğu 6 sanık, 21 Ekimʹde tahliye edilmişti. Tahliye sebebi olarak, 13. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Hasan Akçam, soruşturmanın "uzun süredir devam eden ve daha da sürebilecek" bir soruşturma olduğuna dikkat çekerek soruşturmada bütün delillerin toplandığını ve şüphelilerin ifadesinin alındığını kaydetmişti. Hakim Akçam, şüphelilerin kontrollerinin sadece tutuklama yoluyla değil, adli denetimle de yerine getirilebileceği, 3 ay 10 gündür tutuklu olduklarını ve "daha uzun süreli bir tutuklamanın cezaya dönüşebileceğini" vurgulamıştı.