Danimarka Büyükelçisi Olling Mersinde

Danimarka Büyükelçisi Olling Mersinde
Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling, beraberindeki heyetle birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu ziyaret etti.

Büyükelçi Olling’i Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Su, Danimarka ile Türkiye arasında yakın ve dostane ilişkilerin olduğunu, her düzeyde gerçekleşen bu tür ziyaret ve işbirlikleri ile bunun daha da pekiştirildiğini söyledi.

Mersin’in sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken, medeniyetlere beşiklik etmiş bir kent olduğuna işaret eden Vali Su, bu güzelliklerin yanında kentin konteyner olarak Türkiye’nin 2’nci büyük limanına ve ilk serbest bölgesine sahip olduğunu belirterek, Mersin’in turizm, tarih, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında olduğu gibi, tarımsal üretim ve ihracatta da çok büyük potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.

Büyükelçi Svend Olling ise Mersin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, burada bulunduğu süre içerisinde çeşitli görüşmeler gerçekleştireceğini, yapacağı görüşmelerin her iki ülke arasında var olan dostluk ve işbirliğine katkı sağlamasını umduğunu belirtti.