Daltonlar Çetesi Polise Takıldı

Daltonlar Çetesi Polise Takıldı
Manavgat ilçesinde, kendilerine ‘Daltonlar’ denilen aralarında baba ve 4 oğlunun bulunduğu 13 kişilik dolandırıcılık çetesi çökertildi.Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Manavgat ilçesinde otomobil dolandırıcılığı...

Manavgat ilçesinde, kendilerine ‘Daltonlar’ denilen aralarında baba ve 4 oğlunun bulunduğu 13 kişilik dolandırıcılık çetesi çökertildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Manavgat ilçesinde otomobil dolandırıcılığı ve rent a car arabası kullandıktan sonra mağdur olan kişilerin şikayetlerinin artması üzerine bir çalışma başlattı. Ekipler bir aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye bastı. Baskın sonucunda baba A.Y (53) ile oğulları Ö.Y (32), K.Y (23), Y.Y (29), M.Y (36) ile A.Ç (25), A.T (25), S.A (23), S.K (33), H.G (30), E.K (85), V.A (33), N.A (28) gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, ruhsatsız 11 tüfek, 2 kuru sıkı tabanca, 2 bilgisayar kasası, 4 laptob, çok sayıda tabanca mermisi, çakı ve sahte senet ve bir miktar para ele geçirildi. Zanlılar bu sabah "nitelikli dolandırıcılık, örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında suç işlemek, tehdit ve hakaret" suçlamaları iddiasıyla emniyetteki ifadelerinin ardından Manavgat Adliyesi’ne sevk edildi.

DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ

Manavgat ilçesi ve çevresinde faaliyet gösteren örgütün 36 kişiyi mağdur ettiği, ʹDaltonlarʹ olarak bilinen örgütün ruhsatsız silah alım satım işinin yanı sıra rent a car ve galericilik yaptığı belirtildi. Zanlıların dolandırıcılıkta birinci yöntem olarak, internet üzerinden araba satışı yapmak isteyen kişileri tespit edip ardından anlaşmaya vardıkları ve kaparo verip, arabanın satışını üzerine aldıkları belirlendi. Zanlıların paranın kalanını müştekilere vermediği kaydedildi. Zanlıların, bu yöntemle 24 kişiyi dolandırdığı ifade edildi.

Örgütün ikinci yöntemle kendilerinden araç kiralayan kişilere GPS’li olarak verdikleri arabanın belirli saat geçtikten sonra GPS’i kapatarak araca bozuldu süsü verdikleri belirtildi. Zanlılar araç kiralayan kişiye, "Aracı bozdunuz ya parasını vereceksiniz ya da biz yaptıracağız parasını vereceksiniz" dedikleri bildirildi. Zanlıların bozuldu süsü verilen arabayı tanıdıkları bir ustaya göstererek, aracın 1500-2000 lira arasında masrafı olduğunu ve kiralayan kişiye zorla bu para için senet imzalattırdıkları ileri sürüldü. Zanlıların bu yöntemle 12 kişiyi dolandırdıkları belirlendi. Zanlıların Manavgat bölgesinde insanları bezdirdikleri ve elde ettikleri haksız kazancı eğlence mekanlarında harcadıkları anlaşıldı. Zanlıların araç devirlerinde başka bir kişinin ismini kullandıkları ve iki zanlının Hatay ve Osmaniye illerinde yakalandığı kaydedildi.