DEVLET HASTANESİNDE 2 DİKİŞE 74 TL FATURA

DEVLET HASTANESİNDE 2 DİKİŞE 74 TL FATURA
Acil Serviste ayakta tedavi ile 2 kez iğne ve pansuman olduğunu belirten Altunbaşa bir süre sonra bu tedaviye karşılık 74 TLlik ücret tahakkuk fişi geldi.
İddiaya göre, Altunbaş keserle kaza ile sağ işaret parmağını yaraladı. Karaman Devlet Hastanesi Acil Servis’e giden Altunbaş’a burada “parmağının kan damarının yaralanması”tanısı ile 1 adet lokal anestezi ve 1 kez de kesi sühürasyonu müdahalesi uygulandı.
 
Bu tedavi yöntemi için kendisinin sadece 2 kez iğne vurulduğunu belirten Altunbaş pansumanın ardından evine gitti. Kısa süre sonra evine toplamda 74 TL’lik ücret tahakkuk fişi geldiğini belirten Altunbaş, “Bu faturayı görünce şok oldum. Bağ-Kur’umu ödeyememiştim. Ve sosyal güvencem şu an için yoktu. Ancak 2 iğne tedavisi ile gelen ödeme beni iğneden daha çok acıttı. Çünkü ücreti ödeyemesem bir de üzerine gelen tebligatla hakkımda hukuki işlem başlatılacağı belirtildi. Bu iğnenin birini Eczaneye sorduğumda 2 TL olduğunu öğrendim. Ama hastanede iğne’nin fiyatını 8 TL’den yazıldığını öğrendim. Ben sadece parmağıma pansuman yaptırmaya gitmiştim. Bu kadar ücretin çıkacağı aklıma bile gelmemişti. Şu an sadece şaşkınım.”dedi.
 
Altunbaş’a gelen tahakkuk fişine bakıldığında ise, müdahale ücretlerinde kesi sühürasyonu için 50 TL, lokal anestezi uygulaması için de 8.90 TL olduğu ve bu tedaviye Acil Poliklinik Muayene ücreti 15.50 TL’de eklenince genel toplamda 74.40 TL borçlu olduğu bildirildi.
Altunbaş’a tedavisinin ardından Karaman Devlet Hastanesi tarafından Kamu Alacağının tahsili konulu bildiri gelerek, 10 gün içinde bu parayı 1.No’lu Döner Sermaye Saymanlığı Veznesine ödenmesi istendi.
 
Hastane Altunbaş’a bu parayı ödememesi halinde yasal işlem başlatılacağını belirterek; “”Aksi takdirde yasal yollara başvurularak borcunuz yasal faizi ile birlikte tahsil edilecektir.”dedi.