Çumra Şehir Konağı Hizmete Açıldı

Çumra Şehir Konağı Hizmete Açıldı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çumra Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çumra’ya kazandırılan Şehir Konağı’nın açılışı, Yatırım Hamlesi programları kapsamında düzenlenen törenle yapıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen açılışta konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çumra’nın Konya’nın tarımsal ve zirai üretim üssü olduğunu, sadece Konya’ya değil, Türkiye’ye katkı yaptığını belirterek, Abdülhamid Han’ın eseri olan hicaz demiryolunun hemen yanında açılış programını gerçekleştiriyor olmanın anlamlı olduğunu dile getirdi. Sultan Abdülhamid’in örnek alınması gereken bir şahsiyet olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Abdülhamid Han, gelecekle ilgili hayaller nasıl hayata geçirilir, nasıl lider ülke olunur, nasıl dünyada en saygın konuma gelinir, yapılamaz denilenler nasıl hayata geçer, bunun örneklerini en zor zamanda vermiş, bütün idarecilere, bütün devlet adamlarına model olması gereken, örnek olması gereken bir büyüğümüzdür. Burada sadece Mavi Tünel projesinin fikir babası olmasıyla beraber, Çarşamba Çayından ve Beyşehir’den su ulaştırılmasının da müsebbibi. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

“Ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz”

Türkiye’nin son üç yılda karşılaştığı birtakım zorluklara, engellemelere, yurtiçi ve yurtdışından gelen ihanetlere rağmen, emin adımlarla yoluna devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, “15 Temmuz ihanetine, Ortadoğu’da yaşanan süreçlere, terör örgütlerine aktarılan imkanlara, emperyalistlerin 60-70 sene sonra tekrar Ortadoğu’da, coğrafyamızda bölme, parçalama gayretlerine, fitne fesat odakları olarak cirit atmalarına rağmen yolumuza devam ediyoruz. Bölgemizde ve coğrafyamızda yaşananlar Büyük Türkiye idealini engellemek içindir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yolculuğa çıktığında bu engellerle karşılaşacağını tahmin ediyorduk. Ama mücadeleden vazgeçmek yok. Ülkemiz için çalışmaya, coğrafyamız için gayret göstermeye, insanlık için mücadele vermeye devam ediyoruz. Bu yatırımlarımız, bu çabalarımız Büyük Türkiye idealine, bir bütüne hizmet etmezse amacımıza ulaşamayız. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte el birliğiyle çalışarak şehre katkı sağlayan Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz’a teşekkür etti.

Çumra’ya 3 yılda 82 milyon lira

Konya modelinin bütün illere örnek olacak konumda olduğunu belirten Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir bütçesinden Çumra’ya ayrılan rakamın 82 milyon lira olduğunu, devamının da geleceğini söyledi. Gelecek yıl mahalle yollarının tamamının asfalt hale gelmiş olacağını belirten Başkan Akyürek, “Beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin tamamında kanalizasyon tamamlanmak üzere. 2018 hedefinde nüfusu 400’ün üzerindeki bütün köylerimiz kanalizasyon programının içinde yer alıyor. 2021 yılına kadar Konyamızın tüm mahallelerinde kanalizasyon hayata geçirilecek. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırıyoruz. Bütün ihtiyaç sahiplerine Sosyal Kart ile öğrencilere eğitim yardımı ile destek oluyoruz. Kaliteli yollarla, kaldırımlarla, estetik bisiklet yolları, kadın lokalleri, gençlik merkezleri, okullar, derslikler, sosyal tesisler, alt yapı ve üst yapı yatırımlarıyla şehrimizi dünya şehirleri ile rekabete soktuk. Konya olarak Dünya Belediyeler Birliği olarak anılan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) eş başkanlığını yürütüyoruz. Dünya şehirleriyle irtibat halindeyiz. Konya’mız bu alanda da ciddi mesafeler aldı, almaya de devam edecek” ifadelerini kullandı.

Çumralı hanımlara verdikleri Hanımlar Lokali, Aile Sanat merkezi sözünü Şehir Konağı ile yerine getirdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, açılışı yapılan eserin hayırlı olmasını diledi.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz da, Çumra’da hanımların 3 bin imza toplayarak talep ettikleri Şehir Konağı talebini Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yerine getirdiğini belirterek teşekkür etti. Son yıllarda yapılan yatırımlarla yepyeni bir Çumra’ya kavuştuklarını kaydeden Oğuz, “Sayın Tahir Akyürek’in Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilmesinden büyük bir memnuniyet duyduk. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 3 milyon liraya mal olan, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak kullanılan Çumra Şehir Konağı’nın açılışı yapıldı. Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ve Çumra Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Kılınç, ilçeye yaptığı yatırımlar için Başkan Akyürek’e plaket takdim etti.