Cumadan Sonra Gıyabi Cenaze Namazı Kıldılar

Cumadan Sonra Gıyabi Cenaze Namazı Kıldılar
Halep’te Hayatını Kaybedenler İçin Karaman’da Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Karaman’da Halep’e düzenlenen saldırılarda hayatlarını kaybedenler ve hafta içerisinde yurt genelindeki terör olaylarında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Ülkü Ocakları Karaman il başkanlığı tarafından tertip edilen gıyabi cenaze namazı Aktekke Kent Meydanında kılındı. Cuma namazı sonrası toplanan çok sayıda vatandaş ilk olarak Kur-an tilaveti dinledi. Tilavetin ardından kılınan cenaze namazı sonrası katılan vatandaşlara teşekkür eden Ülkü Ocakları Karaman il başkanı Latif Pulcu, ‘’ Bu gün Halep'te Uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üstüne bombalar yağdırılmaktadır’’ dedi.
Halep’teki Müslüman Türklerin Anadolu insanının yardım ve desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Pulcu, ‘’Ülkü Ocakları Genel merkezimiz tarafından Halep’teki soydaşlarımız için ülke genelinde başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Genel merkezimizle eş zamanlı başlattığımız kampanyanın Karaman’da karşılık bulması ve hemşerilerimiz tarafından sahiplenilmesi güzel bir durum.
Her geçen gün saldırıların yoğunlaştığı Halep’teki olaylar maalesef uluslararası toplum tarafından görülmezden geliyor. Canlı, cansız enkaz altından çıkartılan çocukların, kadınların o yürekleri dağlayan görüntüleri birleşmiş milletleri bu soykırımı önlemek için harekete geçirmedi. Müslüman Türk olmayı başlı başına bir suç sayan bu hainlerin muhtaç bıraktıkları bölge insanına yardımlarımızın yanı sıra, saldırılarda hayatlarını kaybeden ve şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimiz için, öte yandan ülkemiz sınırları içerisinde gelişen terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için bugün burada gıyabi cenaze namazı kıldık.
Rabbim yaptığımız ve yapacağımız yardımları, kıldığımız cenaze namazını kabul etsin. Soğuk havaya rağmen katılan tüm hemşerilerime tekrardan teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.