Çiftçiler traktörle Yol kapattı

Çiftçiler traktörle Yol kapattı
Yaklaşık 50 traktörle pancar şefliğine gitmek isteyen çiftçileri Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ikna etti

Karaman’da randevu sistemine tepki göstermek için traktörleriyle pancar şefliğine gitmek isteyen çiftçilerin yolunu polis ekipleri kesti. 
Edinilen bilgiye göre, Randevu sistemine tepki gösteren çiftçiler, 1. İstasyon Caddesi üzerine traktörlerle gelince polis ekipleri tarafından yolları kesildi. Bunun üzerine traktörlerini yolun sağ tarafına park eden çiftçiler pancar şefliğinden yetkililerin kendileriyle görüşmesini istedi. Aksi halde buradan ayrılmayacaklarını söyledi. Çiftçilerin eylem yaptığını duyarak gelen Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, çiftçilere böyle bir eylemin yapılabilmesi için valilikten izin alınması gerektiğini söyledi. 
"Sizlerden hiçbir zaman bu ülkeye kötülük gelmez" diyen Muğlu, “Burada Ereğli Pancar Ekiciler Kooperatifi, Ereğli Şeker ile görüşüyor ve burada kooperatif yönetim kurulu üyesi olan bir kişiye pancar yükleme makinesi aldırıyor. Bu pancar yükleme makinesi ile gelen pancarlar hiç bekletilmeden alınıyor. Sırf bu makineyi alan şahsa para kazandırmak için bizim üreticimizin hakkı yeniyor. Burada pancar alımını yükselteceğiz diyerek sonrada düşürülüyorsa Ereğli Şeker Yönetiminde bir sıkıntısı var. Biz onlardan şu açıklamayı bekliyoruz. Neden bu çiftçiyi bu kadar üzüyorsunuz” dedi.
Görüşmek için gelen pancar şefi ile çiftçiler arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Polis, tartışmanın büyümemesi için şefi olay yerinden götürerek uzaklaştırdı. Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu’nun çiftçileri ikna etmesinin ardından çiftçiler traktörlerine binerek olay yerinden ayrıldı.