Celalettin Güngörer’in Miraç Kandili ve 23 Nisan Kutlama Mesajı

Celalettin Güngörer’in Miraç Kandili ve 23 Nisan Kutlama Mesajı
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer’in Miraç Kandili ve 23 Nisan dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı;
Başkan Celalettin GÜNGÖRER mesajında; Miraç, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sav)’in Hakk’ın huzuruna kabul edilmesi, varlığın özüne ve anlamına yolculuğunu simgeleyen ve tüm insanlık için müjdelerle gelen bir gündür. Bu gece farz kılınan ve bizzat Peygamberimiz tarafından müminlerin miracı olarak nitelendirilen namaz müjdelenmiş olup insanlığın önüne sınırsız bir yükseliş ufku açılmıştır. Mirac’ın özünde her türlü kötülükten arınma ve ilahi emirlere teslimiyet vardır. 
Asırlardır büyük bir coşku ve heyecanla karşıladığımız miraç kandili; toplumun manevi değerlerinin arttığı, insan ufkunun aydınlandığı, birlik,  beraberlik ve paylaşmanın pekiştiği önemli günlerden biridir. Bu mübarek Kandil gecesinin huzur, barış, hoşgörü ve dayanışmayla hayırlara vesile olmasını diler tüm halkımızın ve İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlarım.. İfadelerini kullandı.
 
23 Nisan mesajında; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK, ulusal egemenliğin ilan edildiği bu anlamlı günü, geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza bayram olarak ilan etmiştir. Bu bayram Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.  Bu güvenle geleceğimizi temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir…
 
Bugün TBMM açılması ile milletimizin egemenliği resmen hayata geçirilmiş olup milletimizin yoklukla ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün ve yarının Türkiye’si için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağı olmuştur. 23 Nisan, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olmuş ve milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanmıştır. Ve böylelikle dünya çocuklarının da kutladığı tek çocuk bayramı haline gelmiştir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere milli mücadelede canlarını ortaya koyan aziz şehit ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum..  ifadelerini kullandı.