Çapraz Bağı Yırtılan Genç Futbolcu Ameliyat Oldu

Çapraz Bağı Yırtılan Genç Futbolcu Ameliyat Oldu
Konyapor U-16 takımında oynayan ve maç sırasında çapraz bağı yırtılan genç futbolcu Şeref Samet Ümütlü başarılı geçen ameliyatın sonrasında taburcu oldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Konya Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, futbolcunun sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Öğün, “15 yaşında Konyaspor altyapısında olan Samet Ümütlü, çapraz bağı yırtığı ve lateral dış menüsküs yırtığı teşhisi koyduk. Kapalı bir ameliyatla her ikisinin de tamiratlarını gerçekleştirdik. En kısa zamanda sahalara dönebileceğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konyaspor Kulübünün U-16 Teknik Sorumlusu Haldun Üstel, futbolcunun yakın zamanda sahalara tekrar dönmesini ümit ettiklerini belirterek, “Maç esnasında ağır bir sakatlık geçirdi. Çapraz bağ kopması sporcu için çok önemli sakatlıklardan bir tanesi. Futbolcu açısından ön ve arka çapraz bağ son derece önemli. Bu bağ dönmeyi sağlayan, yukarıda ki yükü taşıyan bir bağ. Onun kopmuş olması en azından 6 ay geriye götürüyor futbolcuyu. Ama sevindirici olan çok iyi bir doktora ameliyat olması. Bu sürecinde çok kısa zamanda atlatacağını ümit ediyoruz. Konya Hospital sağ olsun çocuğumuza kucak açtı. Bu sene içerisinde olan ikinci vakamız. Bir tanesinde de stoperimiz Ahmet yaşadı. Ahmet’te aynı sakatlıktan muzdarip. 6 ayı doldurdu aşağı yukarı hazır hale geldi. İnşallah en kısa zamanda da Samet’te bu rehabilitasyon dönemini iyi geçirir sağlığına döner. Kendisi futbolu çok seven, bizimde çok sevdiğimiz bir sporcu. Ümidimiz çok yakın bir zamanda tekrar sahalara dönmesi” dedi.

Şeref Samet Ümütlü ise, Cumartesi günü maç esnasında pozisyon gereği dizinin döndüğünü belirterek, "Daha sonra Tunç hoca ile görüştük ve Konya Hospital’e geldik. Ameliyatım başarılı bir şekilde gerçekleşti" diye konuştu.