ÇKS kaydında son gün 1 Ekim Çarşamba…

ÇKS kaydında son gün 1 Ekim Çarşamba…
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Çiftçilerimizin, mağduriyet yaşamamaları için 1 Ekim 2014 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar 2014 yılı ÇKS başvurularını yaptırmaları gerekiyor”

 “Üreticilerimiz olası sıkışıklıkları düşünerek, son günü beklemeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edip bir an önce 2014 yılı ÇKS başvurusunu yaptırmalarında fayda var”

“Tarımsal desteklerden yararlanabilmek için ÇKS başvurularının yapılması zorunluluğu bulunuyor. Bu nedenle ÇKS kayıtlarının ihmal edilmemesi büyük önem taşıyor”
 
Ankara – 29.09.2014 – Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) bu yıl hem 2014, hem de 2015 yılı kayıtlarının yapılacağını bildirerek, “2014 ÇKS kaydında son gün 1Ekim Çarşamba. Çiftçilerimizin, mağduriyet yaşamamaları için 2014 ÇKS başvurularını 1 Ekim 2014 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar yaptırmaları gerekiyor” dedi.
Bayraktar, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın,  29 Ağustos 2014 tarihinde sona eren ÇKS başvurularıyla ilgili süreyi, 1 Ekim 2014 Çarşamba tarihine kadar uzattığını hatırlattı. 
Yoğunluk yaşanma ihtimali göz önünde bulundurularak çiftçilerin bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Bayraktar, üreticilerin bu yıla mahsus iki ÇKS başvurusu yapacağı konusunda da uyardı.
 
Hem 2014 hem de 2015 ÇKS başvuruları yapılacak-
 
Yeni ÇKS yönetmeliğine göre, üreticilerin bu yıl hem 2014, hem de 2015 yılı ÇKS başvurularını yaptıracaklarına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:
“Daha önce, ÇKS  için çiftçi müracaatlarının yıl sonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan alışkanlıklarından dolayı bazı çiftçilerin süre uzatımlarına rağmen halen 2014 üretim yılı ÇKS müracaatlarını başvuru süresi içinde yapamadıklarını görüyoruz. 2014 ÇKS kaydında son gün 1Ekim Çarşamba. Çiftçilerimizin, mağduriyet yaşamamaları için 2014 ÇKS başvurularını 1 Ekim 2014 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar yaptırmaları gerekiyor.
Üreticilerimiz olası sıkışıklıkları düşünerek, son gününü beklemeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edip bir an önce 2014 yılı ÇKS başvurusunu yaptırmalarında fayda var.”
Bayraktar, tarımsal desteklerden yararlanabilmek için ÇKS başvurularının yapılması zorunluluğu bulunduğunu, bu nedenle ÇKS kayıtlarının ihmal edilmemesinin büyük önem taşıdığını bildirdi.