CHPʹli vekiller Beşar Esadʹla görüştü

CHPʹli vekiller Beşar Esadʹla görüştü
Beşar Esad bugün CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl başkanlığındaki bir Türk parlamenter heyetini kabul etti.

 Suriye resmi haber ajansı SANAʹnın aktardığına göre, görüşmede ülkedeki durum ele alındı. Milletvekilleri Esadʹa "Türk halkının Suriyeʹnin iç işlerine karışılmasına karşı olduğu ve iyi komşuluk ilişkileri kurmak istediği" mesajını iletti.

Suriye Devlet Başkanı ise "Türk halkının Suriyeʹnin istikrarına destek veren tavrıyla Erdoğan hükümetinin teröre destek verme ve bölgeyi istikrarsızlaştırma ısrarı arasındaki farkı gözetmenin gereğine" dikkat çekti.

Suriye halkının Erdoğan hükümetinin politikalarını reddeden Türk güçlerinin ve partilerinin tavrını takdir ettiğini de ifade eden Esad, bu politikaların bölgedeki toplumların etnik ve dini çeşitliliğini olumsuz etkilediğini söyledi.

BMʹYE TÜRKİYEʹYİ ŞİKAYET EDEN MEKTUP
Suriye Dışişleri Bakanlığı ise Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ve Uluslararası Güvenlik Konseyi Başkanıʹna birer mektup göndererek, "Türkiye hükümeti El Kaide bağlantılı teröristlere desteğini sürdürüyor" şikayetinde bulundu.

Yine SANA haber ajansının aktardığına göre mektupta, "Geçmiş mektuplarımızda halihazırdaki Türkiye hükümetiyle birlikte bazı bölge ve dünya ülkelerinin direkt yada dolaylı biçimde Suriyeʹde El Kaide örgütüyle bağlantılı silahlı terör gruplarına sundukları destek ve oynadıkları büyük role ışık tutmuş; bunun terörle mücadele ve başka ülkelerin içişlerine müdahale ile ilgili uluslararası kanun ve Güvenlik Konseyi ilkelerine açık ihlal oluşturduğunu açıklamıştık." dedi.

Bakanlık, Türkiye Başbakanı ile Dışişleri Bakanının son olarak Cenevre, Viyana ve Romaʹdaki beyanatlarında geldiği gibi Türk hükümeti yetkililerinin Suriyeʹnin içişlerine müdahaleden alenen bahsetmeye devam ettikleri bir sırada, El Kaideʹye bağlı silahlı terör gruplarını bütün vesilelerle finanse etmeye, silahlandırmaya ve barındırmaya devam ettiklerini belirtti.