CHP’de Milletvekili Adaylarını Partililer Belirliyor

CHP’de Milletvekili Adaylarını Partililer Belirliyor
Cumhuriyet Halk Parti (CHP) üyesi Erdemlililer, CHP’nin Mersin genelindeki ön seçimi dolayısıyla öğretmenevine konulan sandıklarda oylarını kullandı. Adayları kendileri belirleyecek olan partililer erken saatlerden itibaren oy kullanmaya koştu.Konuyla...

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) üyesi Erdemlililer, CHP’nin Mersin genelindeki ön seçimi dolayısıyla öğretmenevine konulan sandıklarda oylarını kullandı. Adayları kendileri belirleyecek olan partililer erken saatlerden itibaren oy kullanmaya koştu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Hidayet Oğuz, “Şuanda bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Mersin genelinde ve ilçemiz Erdemli’de Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adaylarının belirlenmesi için bir ön seçim yapıyor. Buradan çıkacak olan sonuçlara göre milletvekilleri sıralanacak ve Ankara’ya gidecek. CHP’nin dışında bir başka partinin böyle bir çalışması yok. Herkes demokratik bir şekilde gelip oyunu kullanıyor” dedi.
“Herkes istediği adaya oy vererek onun sıralamaya girebilmesi için var gücüyle çalışıyor” diyen Oğuz, “Diğer partilerde aday belirleme genel merkezin ve genel başkanın tekelinde olan bir şey. Biz milletvekilliği sıralamasını ön seçimle yapacağız. 37 aday adayı var, bunların dışında kontenjan aday adayları da var. Onlarında içinde liste başında olacak bir isim var ve onunda bayan olacağı yönünde bilgiler ve duyumlar geliyor. Partililerimizin ön seçime katılımından son derece memnunuz” şeklinde konuştu.