CHP Karaman adayı basınla bir araya geldi.

CHP Karaman adayı basınla bir araya geldi.
CHP Karaman Milletvekili adayı Saim Sezen Karaman Basınıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.
CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, Merkez ilçe başkanı Onur Irgat ve Partililerle birlikte Kent Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Karaman Milletvekili adayı Saim Sezen, Ankara’da ki patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken yaralılara da acil şifalar diledi. Kısaca malvarlığından da bahseden Saim Sezen; " Eşimin üzerinde kooparatiften aldığımız 1 adet daire var, şahsıma ait 1 adet 2008 model passat ve avukatlık bürosu var. birde seçim için ayırdığım ufak bi miktar var." dedi.
 
Ülkenin yangın yerine döndüğünü söyleyen CHP adayı Saim Sezen; “ Ankara’nın göbeğinde teröristler bomba patlatıyor, ortada ne istihbarat raporları var nede hükümetten onurlu bir adım atma niyeti var. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce yaptığı konuşmasında “ Her olaydan siyasiler sorumludur, Fransa istihbaratı ne yapıyor?” diyor. Ama şimdi kendileri aynı durumun içindeler.” Dedi.
 
 
Türkiye ve bölgesinde ciddi gelişmelerin olduğunu söyleyen Saim Sezen, “ Bölgede hiçnir itibarımız kalmadı. Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerinde tüm Dünya’da itibarımız vardı. Belki yoksulduk ama itibarlıydık. Bugün Dünya devleri bölgeye asker göndermeye başladı.” Dedi.
 
Ahlakın çöktüğünü belirten Saim Sezen; “ son yıllarda sosyal ahlak çöktü, siyasi ahlak çöktü, ticari ahlak çöktü ve özellikle Boşanmalar aşırı bir derecede arttı. Aileler sürekli boşanıyor işin en kötü yanı ise eşler boşandıktan sonra çocuklarını istemiyorlar. Ne annesi nede babası çocuğun yetiştirilmesini istemiyor. İşte bu en tehlikeli çöküştür.” Dedi.
 
Kendinden de bahseden CHP Karaman Milletvekili adayı Saim Sezen; “Sizlere kısaca kendimi tanıtmak istiyorum.
     1949'da Karaman'ın Sarıveliler ilçesi Mençek (Çevrekavak) köyünde doğdum. Ermenek Ortaokulu, İstanbul Öğretmen Okulu, Konya Lisesi ve İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitirdim. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde yüksek lisansını yaptım ve Kamu Yönetimi konusunda uzman oldum.
 
     Kariyerime bir eğitimci olarak başladım; Karaman, Konya ve Urfa'da 11 yıl öğretmenlik yaptım.
Daha sonra 13 ilde kaymakamlık, vali vekilliği, vali yardımcılığı, hukuk müşavirliği yaptım. 
İkisi halen işlevsel olan dört kalkınma kooperatifi kurdum; devlet katkısı olmaksızın halkla birlikte okullar, camiler, kapalı su şebekeleri, köy konakları, spor tesisleri v.b. birçok tesisin yapılmasını sağladık.
 
     Bir sivil toplum önderi olarak 9 derneğin üyesiyim; TÖS ve TÖBDER üyesi olarak öğretmen örgütlerinde görev aldım. 2006 yılından itibaren ADD Genel Yönetimi'nde görev aldım ve 2009-2010 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığı'nı yaptım.
     3 kitabım ve çeşitli gazete ve dergilerde çok sayıda yazım yayınlandı.
 
     Uzun süredir aktif olarak siyasi hayatın içerisindeyim. 1991'de SHP Karaman, 1999 ve 2015'de CHP Konya milletvekili adayı oldum. 1999'da Konya'da önseçimle 1. sıra adayı olup milletvekili olmak için yeterli oyu almama rağmen, parti %10 barajına takıldığı için meclise giremedim.
 
     Şimdi de sevgili Karaman'lı hemşerilerimin de onurlandırmalarıyla, CHP Karaman 1. sıra adayıyım; halkımı temsil ve ülkeme hizmet için var gücümle çalışmaya devam ediyorum, edeceğim.
 
     Politika hayatım dışında, halen avukat olarak da çalışmaya devam ediyorum.