CHP, Darbe Mağdurları İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP, Darbe Mağdurları İçin Kanun Teklifi Verdi
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 12 Eylül askeri darbesinden sonra mağdur olan vatandaşlara geçmişe dönük olarak sigortaya borçlanma imkanı getirilerek emekli olabilmeleri için kanun teklifi verdi.CHP Mersin Milletvekili Atıcı, Sosyal Sigortalar...

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 12 Eylül askeri darbesinden sonra mağdur olan vatandaşlara geçmişe dönük olarak sigortaya borçlanma imkanı getirilerek emekli olabilmeleri için kanun teklifi verdi.
CHP Mersin Milletvekili Atıcı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na Geçici Bir Madde Eklenmesine İlişkin Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifin gerekçesinde, 12 Eylül darbesi nedeniyle çok sayıda kişinin, geçmişten kaynaklanan bir mağduriyet içinde olduklarına dikkat çeken Atıcı, “Dolayısıyla haksızlığa uğrayan bu vatandaşlarımıza bir borcumuz bulunmaktadır ve bu borcun mutlaka ödenmesi gerekmektedir. Üstelik bu mağduriyetin giderilmesi ülkemize fazlaca bir ek yük de getirmemektedir” dedi.
Atıcı, söz konusu kanun teklifiyle 12 Eylül darbesinden sonra mağdur olan vatandaşlara geçmişe dönük olarak borçlanma imkanı getirildiğini ve 12 Eylül’ün doğurduğu mağduriyetin kısmen de olsa giderilmeye çalışıldığını kaydetti.
Kanun teklifinde Atıcı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na, “12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra, ilk milletvekili genel seçimlerine kadar geçen sürede siyasi gerekçelerle gözaltına alınan, tutuklanan, hüküm giyen ve bu nedenle iş akdi her ne şekilde olursa olsun sonlanan sigortalılardan, istekleri halinde boşta geçen sürelerini borçlanmak isteyenler, bu kanunun 41. maddesinin (f) bendinde belirtilen hükümden muaf tutulurlar ve bunlardan bu kanunun yayım tarihinden itibaren bir yıl içerisinde başvuranlar, 41. maddede belirtilen koşullarla bir defaya mahsus olmak üzere borçlanabilirler” maddesinin eklenmesini istedi.