Büyükşehir Belediyesinin Açılışları Erdemli İlçesiyle Devam Etti

Büyükşehir Belediyesinin Açılışları Erdemli İlçesiyle Devam Etti
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘Mersin’i nakış nakış işliyoruz’ sloganı ile başlattığı hizmet açılışları Erdemli ilçesi ile devam etti. Kocamaz, ilçede hayata geçirdikleri hizmetlerin açılışını gerçekleştirirken, yapacakları yeni projelerin de temelini attı.

Kocamaz, açılış ve temel atma törenlerine Erdemli’nin Alata Mahallesinden başladı. Erdemli’nin ulaşımı için önemli bir konuma sahip olan Alata Köprüsü’nü genişletecek projenin açılışını yapan Kocamaz, daha sonra Kocahasanlı Mahallesinin yıllardır kanayan yarası olan kanalizasyon sorununa çözüm bulmak adına gerçekleştirilen kanalizasyon hattı temel atma törenine katıldı. Bu proje ile bölgenin atık suyunun Erdemli Atıksu Arıtma Tesisi’ne taşınması ile arıtılmış atık suyun halihazırda kullanılan derin deniz deşarjı ile alıcı ortama taşınması hedefleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Yağda Mahallesine yapılan bağlantı yolunun açılış töreni de gerçekleştirildi. Silifke Kızılgeçit, Erdemli Albeyli ve Yağda Mahallelerini Avgadı ve Sarıkaya’ya bağlayan yaklaşık 8,5 kilometrelik bu yol ile daha önceden kullanılan Avgadı- Güzeloluk- Harfilli- Güneyli-Yağda güzergahı artık kullanılmak zorunda kalınmayacak.

“Vatandaşımızın almadığı hizmetleri yapmak boynumuzun borcu”

Kocamaz, törenlerde yaptığı konuşmada, geçen çarşamba gününden bu yana ilçe ilçe gezerek açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdiklerini, Erdemli ilçesinin de hizmetlerden nasibini fazlası ile aldığını söyledi. Erdemli’nin kendileri için çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak her gittiğimiz yerde vatandaşı ya suya kavuşturuyoruz, yol açıyoruz ya da bunların temelini atıyoruz. Gittiğimiz her yerde de vatandaşlarımız hem Büyükşehir’den hem de ilçe belediyelerimizden memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Yıllardır vatandaşlarımızın almadığı hizmetleri bir an evvel vermemiz ve hayatlarını kolaylaştırmamız bizim boynumuzun borcu” dedi.

Erdemli’de yapacakları hizmetlerin bitmeyeceğini ifade eden Kocamaz, “Eski halin olduğu yere otogar inşaatına başlayacağız. Bunun yanında köyüyle, beldesiyle bütün Erdemli’de eksik olan hizmetlerin çalışması yapılıyor. Önümüzdeki günlerde bir mezbaha temelini atacağız ve burada eksik ne varsa gerek biz gerek ilçe belediyemiz bu eksiklikleri gidermek için var gücüyle çalışacağız. Eylül ayında Erdemli’nin batısında Limonlu köprüsünün temelini atacağız. Alata Köprüsünü de inşallah 29 Ekim cumhuriyetimizin kuruluş tarihinde açmayı planlıyoruz. Bu önemli tarihte köprü Erdemlili vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Plansız, programsız hiç bir işi Büyükşehir Belediyesi yapmaz. Teslim aldığımız Mersin belli, yapılan gayretlerle bugün Mersin’in geldiği noktada belli” diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in konuşmasının ardından söz alan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da Büyükşehir Belediyesi’nin yap boz modeli iş yapmadığını, kalıcı işlere imza attığını söyleyerek, “Büyük projeler için risk gerekir. Ne kadar risk alırsanız başarınız sizin alacağınız risk ile ölçülür. Bu manada risk alan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kamunun kaynaklarını asla heba etmiyoruz. Yaptığımız hizmetlerin vatandaşın istekleri ile örtüşüp örtüşmediğine bakıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile Erdemlimizin ne eksiği varsa onu çözmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz misyonlu, vizyonlu, planlı ve programlı çalışıyor” ifadelerini kullandı.