Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Silifkedeki Sele Anında Müdahale Etti

Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Silifkedeki Sele Anında Müdahale Etti
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke ilçesinde meydana gelen sele MESKİ ve itfaiye ekipleriyle müdahale etti. Ekiplerin, selin zararlarını ortadan kaldırmak için ilçedeki çalışmaları sürüyor.

Mersin’in Silifke ilçesinde, sağanak yağış nedeniyle dere yatağının taşması sonucu yaşanan sel felaketinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla bölgeye intikal eden ekipler anında müdahalelerde bulundu. Gün boyunca çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ekipler, selden etkilenen vatandaşların ev ve iş yerlerine de anında müdahale etti.

Bölgede etkili olan yağmur, ilçeye bağlı Susanoğlu Mahallesi’ndeki derenin taşmasına neden oldu. Sel sularına kapılan bir aracın sürücüsünün yardım çığlıkları üzerine çevredekiler yetkililere haber verirken, sürücü kısa sürede Büyükşehir Belediyesi’ne ait kepçe ile kurtarıldı. İlçede itfaiye ekipleri ve MESKİ ekiplerine ait 9 vidanjör, 3 iş makinesi, 2 arazöz, 1 tam teşekküllü kurtarma aracı, 2 merdivenli araç, 13 adet motopomp ve 55 personel tarafından olaya müdahale edilirken, 15 iş yeri ve 30’a yakın meskene de gerekli müdahaleler yapıldı. Kızkalesi’nde ise bir noktaya müdahale edilirken, oluşan su birikintisi için de 2 vidanjör ve 1 kanal açma aracı ile 6 personel çalıştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan da bölgede incelemelerde bulundu. Tufan, yetkililerden bilgi alarak, sel mağduru vatandaşlarla görüştü.

Öte yandan, sel mağduru vatandaşlardan Mehmet Aksay, “Yağmurdan dolayı içerisi su doluydu. MESKİ’yi aradık, arkadaşlar sağ olsun hemen geldiler ve yardımcı oldular, gerekli müdahaleleri yaptılar. Büyük suyu çektiler, geri kalanları da biz kendimiz temizledik” dedi.

Mağazasını su basan bir diğer sel mağduru Süleyman Aydın ise “Saat 14.45 gibi su tamamen yolu kapladı. Daha sonra mağazanın depo alanına su girmeye başladı. Biz hemen giriş kapılarını kapattık ve mağazanın elektriğini kestik. Gerekli önlemleri almaya çalışsak da seli durduramadık. Aşırı su girdi içeriye. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri hemen buraya ulaştılar” şeklinde konuştu.

Bölgede, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.