BÜLENT ARINÇʹTAN DEKOLTEYE SAYGI

BÜLENT ARINÇʹTAN DEKOLTEYE SAYGI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dekolteye de saygı duyarız dedi.

Bursaʹda seçim gezisini sürdüren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiyeʹde ayrımcılığı kaldıracaklarını belirterek, "Bir bayan kendi iradesiyle karar verir. Dekolte giyecekse de başını örtecekse de biz ona saygı duymak zorundayız" dedi.

 

 

Arınç, 19 Mayıs Atatürkʹü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin ardından merkez Gürsu İlçesiʹnde bulunan Akbaşlar Holding tesislerinde işçilerle yemek yedi. Burada yaptığı konuşmada, Türkiyeʹde ayrımcılığı kaldıracaklarını söyledi. Başörtüsü konusuna değinen Arıç, "Türkiyeʹde bizim için önemli olan hanımefendilerin başında örtü olması ile açık olması hiç fark etmiyor. Bir bayan kendi iradesiyle karar verir. Dekolte giyecekse de biz ona saygı duymak zorundayız. Başını örtecekse de biz ona saygı duymak zorundayız. Hanımefendilerin kendi kararını, ʹsen şucusun sen bucusunʹ diyerek küçültmek düşmanca hedef haline getirmek doğru değildir. İnanç farklılığından dolayı etnik kökeninden dolayı, bölge farklılığından dolayı insanları birbirinden ayrı tutan, uzaklaştırmak isteyenler geçmişte vardı. Çok şükür şu anda bizim tek sorunumuz terörle mücadele inşallah onu da başaracağız" dedi.

 

"12 HAZİRAN USTALIK DÖNEMİNİN BAŞLANGICI"

 

 

Daha sonra Gürsu Organize Sanayi Bölgesiʹne (GÜSAB) geçen Arınç, burada sanayi bölgesi yetkilileriyle bir araya geldi. İlçede kendi adını taşıyan seçim bürosunun ve ticaret merkezinin açılışını gerçekleştiren Arınç, burada vatandaşlara seslendi. Başarılı bir hükümet olduklarını ve iki dönem tek başlarına iktidara getirildiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

 

 

"Biz de Türkiyeʹyi yeni baştan imar ettik. Çıraklık kalfalık dönemlerini bitirdik. Şimdi 12 Haziran Ak Partiʹnin ustalık döneminin başlangıcıdır. İnşallah bugüne kadar hangi hizmetler yapılmışsa, 5 mislini 10 mislini yapacağız.

 

 

Biz bu memleketin temiz evlatlarıyla eleleyiz. Hepinizin birliğini istiyoruz. Huzur istiyoruz. Terörden kurtulmuş, bu kalleşçe saldırıların artık konuşulmadığı herkesin kardeşçe, bu topraklarda, cennet vatanda yaşadığı bir huzur ortamı istiyoruz. Bakın bugün 19 Mayısʹın yıldönümü Atatürkʹü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. 19 Mayıs 1919ʹda olan şey şudur: Anadolu işgal altındadır. İngilizler, İtalyanlar Fransızlar, Yunanlılar, Anadoluʹyu işgal etmişler. Bir taraftan da Birinci Cihan Harbinden sonra Ruslar yukarıdan inmiş, Karadenizʹden Doğu Anadoluʹya çıkmışlar. İşte Anadoluʹnun yeniden istiklaline kavuşması için Büyük Atatürk ve silah arkadaşları 19 Mayısʹta büyük bir bağımsızlık hareketi başlattı. Hamolsun ki 1920ʹde Meclis açıldı. 22ʹde büyük zaferi kazandık. 23ʹte de cumhuriyeti ilan ettik. Yeniden bayrağımıza istiklalimize kavuştuk. Bugün bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. Bugün bütün şehitlerimizi başta Atatürk olmak üzere canını, kanını, hayatını vatanı için vermiş bütün şehitlerimize şahadet şerbetine kavuşmuş hepsini minnette şükranla hatırlıyor, Allahʹtan rahmet diliyoruz. Bütün vatandaşlarımıza başı dik, alnı açık hür bir ülkede yaşayacaklarını ve yüzyıllar boyu bu ülkede bir daha işgal ve esaret olmayacağının bilinmesini bütün dünyaya ilan ediyoruz."