Bir Varmış Bir Yokmuş Yarışmasında Final

Bir Varmış Bir Yokmuş Yarışmasında  Final
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ilkokullar arası “Bir Varmış Bir Yokmuş” isimli Masal Anlatma Yarışmasının finalinde öğrenciler birinci olmak için ter döktü.

Gevher Hatun Anaokulunda yapılan final programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü      Hayati Kısacık, Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, Başyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cura, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve davetiler katıldı.

Öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplum içinde kendilerini ifade edebilme fırsatını sunmak, özgün eserler oluşturmak ve bu eserleri sunabilmelerini sağlamak için düzenlenen yarışmada öğrenciler kostümleriyle görselleştirdikleri masallarını sunarken izleyicilere renkli ve keyifli anlar yaşattı.

Altı okulun finalde yarıştığı ve toplam 52 okulun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada birbirinden hünerli öğrencilerin sergilediği performanslar seçici kurul tarafından değerlendirildi. Seçici kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda, Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu adına yarışan Ece Güngörer birinci oldu. Dr. Faruk Sükan İlkokulu adına yarışan Ceren Kazel ikinci olurken Mehmet Çavaş İlkokulu öğrencisi Rukiye Nevin Özkan üçüncü oldu.

Sarıveliler Ahmet Tufan Şentürk İlkokulu öğrencileri Fatma Medine Kutlu ve Mustafa Uğurlu’nun anlattıkları masal ise jüri özel ödülüne layık görüldü. Dereceye giren öğrenciler mutluluklarını öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

Final programı, finale kalmaya hak kazanan öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu tarafından ödüllerinin verilmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.