Beyşehirde Aşıklar Şöleni

Beyşehirde Aşıklar Şöleni
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak ve ilçenin güzelliklerine farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Beyşehir Aşıklar Şöleni” renkli görüntüler oluşturdu.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen ve halk ozanları Mürsel Sinan, Ozan Yağız, Temel Turabi ve Ozan Öksüz’ün sahne aldığı şölenin açılışında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, düzenledikleri aşıklar şöleni etkinliği ile ilçede yine bir ilke imza attıklarını vurgulayarak, “Halk ozanlarımızı, konusu sadece ‘Beyşehir’ ve ilçemizin güzelliklerini dilleriyle izleyenlere yansıtması amacıyla sizlerle buluşturduk. Şehrimizin zaten her türlü güzelliklerinden fazlasıyla eminiz. Amacımız, ilçemizin ve ilçemiz insanının bulunduğu bu doğal güzelliğini aşıklarımızın sazından, sözünden dinlemektir. Bunun için hep birlikte buradayız” dedi.

Konuşmaların ardından başlayan şölende halk ozanları Beyşehir güzellemeleri yaparken, atışmalarıyla da salonu dolduran Beyşehirliler tarafından ilgiyle izlendi. Aşıkların programı, kahramanlık türküleri ile son buldu. Programın sonunda, şölen kapsamında sahne alan halk ozanlarına Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve protokol tarafından ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan bir duvar saati hediye edildi. Programda, Başkan Özaltun’a, Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği adına Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere verdiği katkı ve desteklerden ötürü şükran plaketi takdim edildi. Plaketini, Başkan Özaltun’a Öksüz Ozan verdi.