Beyşehir Belediyesinde İş-Kur Çalışanlarına 2 Ay Daha İstihdam İmkanı

Beyşehir Belediyesinde İş-Kur Çalışanlarına 2 Ay Daha İstihdam İmkanı
Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, belediyede İŞ-KUR bünyesinde Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan personelin, çalışma sürelerinin uzatılması sebebiyle 2 ay daha fazla istihdam imkanı bulacağını söyledi.

Beyşehir Belediyesi bünyesinde geçici süreyle 70 çalışanın 6 ay boyunca bu kapsamda çalıştırıldığını hatırlatan Özaltun, “Daha önce de bu personelimizin çalışma süresi 1 ay uzatılmıştı. TYP kapsamında, geçici süreyle ilçe belediyelerinde çalıştırılan kişilerin daha süreleri dolmadan ek uzatma süresine yönelik müjdeli haberler geldi. Şimdi iki aylık daha uzatımın ardından toplamda çalışanlarımız 9 ay süreyle Belediyemiz bünyesinde iş imkanına kavuşmuş olacak” dedi.

TYP kapsamında ilçe belediyelerinde çalışan personellerin çalışma sürelerinin uzatıldığına dair sözleşmeyi önümüzdeki günlerde İŞ-KUR Müdürlüğü ile imzalayacaklarını da belirten Başkan Özaltun, büyük bölümü kadın çalışan olan personelin ilçe genelinde sadece park ve bahçelerde, yeşil alanlarda değil, sahanın muhtelif alanlarında mesai yaparken de görülebildiğini belirterek, “Personelimizi ilçemizde sadece parklarda ağaç ve gül diplerinin çapalanması, bahçe ve yol kenarlarını yabani otlardan arındırılması, orta refüj ve kavşaklardaki çimlendirme ve çiçeklendirme çalışmasında değil, bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte özellikle taşra mahallelerimizdeki meydanlarda ve değişik alanlarda genel mıntıka ve bahar temizliği faaliyetlerinde de görebiliyoruz. Beyşehir Gölü kıyılarında yürütülen saz kesim çalışmalarında da ilçemize çok katkılar sunduklarına tanıklık ediyoruz. Bu anlamda, Beyşehir’imize hizmet üretme noktasında çok verimli ve faydalı olduklarına inanıyoruz. Çalışma süresinin bir kez daha uzatılmasında ve vatandaşlarımıza istihdam sağlayan projenin devam etmesinde büyük katkı sağlayan bakanlarımıza, hükümetimize ve milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.