Beyaz Kule Okullarından K12 Sistemi

Beyaz Kule Okullarından K12 Sistemi
Beyaz Kule Okulları, K12 sistemini kullanarak öğrenci, veli ve okul arasında köprü kuruyor.

Uygulanan sistem ile ilgili bilgi veren Beyaz Kule Okulları kurucusu Dilek Benzetsel, K12’nin öğrenci ve veliler açısından önemine dikkat çekerek sistemin faydalarını anlattı. K12’nin öğrenci, okul ve veliler arasında bilgilendirme amacıyla kurulan bir köprü ağı olduğuna dikkat çeken Benzetsel, "K12 en çok tercih edilen okul yönetim sistemidir. K12net’e herhangi bir internet ağından ulaşmak çok basittir. Okulun velilere verdiği kullanıcı adı ve şifrelerle giriş yaparak, K12net’i kullanıma başlayabilirler. Sistem öğrencilerin, velilerin bilgileri, iletişim bilgileri, şubeleri, dersleri, sınavları, sınav tarihleri ve sonuçları, günlük devamsızlıkları ve ödevlerine ulaşabilecekleri bir sistemdir. Kurumda birden fazla öğrencisi olan veliler için tek bir şifre ile öğrencilerinin bilgilerine ulaşılabilir. Bu sistem ile öğrencilerin ara karneleri, dönem sonu karneleri gibi belgelerine ulaşılabilir. PDR servisinin aylık olarak hazırlamış olduğu bültenler ve raporların yıl boyunca takibini K12 sisteminden takibini sağlayabilirler" dedi.

Sistemin her açıdan faydalı olduğunu kaydeden Benzetsel, "Öğrenciler için planlanan etütleri bir sınav sonucunda konu eksiği olan öğrencilerin sisteme otomatik olarak tanımlar ve sadece o öğrencilere kazanımın anlatıldığı etüt ile ilgili bilgi verilir. Kurumun öğretmenleri uygun etüt saatleri ve kazanımlarını uygun gördüğü şekilde ve kısıtlamalarla sisteme girerek velileri bilgilendiriyor. Ajanda modülünü kullanarak öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin dahil edildiği etkinlikler yine bu sistem üzerinden bilgilendirme mesajı ile iletilir. Sağlık modülünde ise, velilerimizin kuruma gelerek doldurmuş oldukları sağlık bilgi formları sisteme aktarılarak, okulun sağlık personelinin bu bilgileri K12’den takip etmesi sağlanır. Aynı zamanda öğrencilerin gelişim süreçleri de takip edilerek bilgilendiriliyor. Servis modülü ise, servis kullanan öğrencilerin velileri öğrencinin servis güzergahını da bu sistem üzerinden takip edebilir" diye konuştu.

Sistematik eğitim sistemininde öğrenci, kurum ve veliler arasında bir ağ olmasının kurumsal açıdan önem taşıdığını ifade eden Benzetsel, "Eğitim sektörünün inovasyon çizgisinde ilerlemesi gerekiyor. Eğitime verdiğimiz önemin örnek teşkil etmesi adına, kendini sürekli yenileyen kurum olarak örnek teşkil etmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.