Beraat Kandili Mesajları

Beraat Kandili Mesajları
Beraat Kandili Kutlama mesajları

KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI´NDAN BERAT KANDİLİ MESAJI
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY Berat kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;
“Kandil geceleri, kültür ve medeniyet ile gelenek ve göreneklerimiz içinde özel ve anlamlı bir yere sahiptir. Mübarek üç ayların sonuncusu, her yıl gelişiyle pek çok güzelliğin yaşandığı rahmet, mağfiret, kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandili’ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Bu gece vesilesiyle her türlü fitne ve fesattan kendimizi ayrı tutmalıyız. İnanıyoruz ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır.

Bu duygularla Berat Kandili’nin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin, saygının hâkimiyetine vesile olmasını dileriz. Milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı temenni eder; sevgi ve saygılarımızı sunarız” ifadelerine yer verdiler."
 
Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU, Berat Kandili münasebetiyle mesaj yayımladı.
Başkanımız Recep MUĞLU mesajında; “Cenab-ı Allah, mekânlar içinde mukaddes mekânlar, zamanlar içinde mukaddes zamanlar yaratmıştır. Ramazan ayının habercisi olan Berat Gecesi de bu önemli zamanlardan biridir.

Dinimizde özel bir yeri olan bu mübarek zamanların ihyası, Rabb’imize karşı kulluk vazifelerimizi yapıp yapmadığımız hususunda kendimizi bir muhasebeye çekme fırsatı ve görevlerimizi yeniden hatırlatma imkânı bulmamız noktasında büyük bir öneme haizdir.

Bu duygularla, Karamanlı hemşerilerimizin, ülke ekonomisinin temel taşları olan efendi, emektar Karamanlı Çiftçilerimizin tüm İslam aleminin bu mübarek gecesini kutluyor, manen temize çıkmamıza, ilahi af ve rahmete ulaşmamıza vesile olan Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum.” dedi.
 

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER’in BERAT KANDİLİ mesajı

GÜNGÖRER mesajında şu ifadelere yer verdi: Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevla’ya yöneldiği mübarek Ramazan ayının gelişini müjdeleyen Berat Kandilinin hayırlara vesile olmasını diledi. Berat kandili; Cenab-ı Hakkın ilahi rahmetinin, lütfunun ve mağfiretinin çokça tecelli ettiği kullarına af kapılarını sonuna kadar açtığı, dualarını kabul ettiği ve ibadetlerini kat kat mükafatlandırdığı mübarek bir gecedir. Bu gece Allah (cc) rahmetinden ümidimizi kesmemeliyiz ve Kur’an-ı Kerim’de geçen “ O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.” sözleriyle kendi özümüze dönmeli ve ihsana kavuşmayı ummalıyız.

Bu mübarek Berat Kandili vesilesiyle af kapısına giren, Ramazan-ı Şerif’e ve Kadir gecesine hayırlarla ulaşanlardan olmamız dileğiyle tüm İslam Aleminin ve Karaman halkının Berat Kandilini kutlarım. Dedi

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü'nün Beraat Kandili Mesajı:
Kandil geceleri, kültür ve medeniyetimizde, gelenek ve göreneklerimiz içinde özel ve anlamlı bir yere sahiptir. Ramazan ikliminin mübarek esintisini hissettiğimiz bu mübarek gün ve geceyi bir kez daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Berat Kandili, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğretir. Berat; Yaradan’ın affına erişebilmek için yaradılanı affetme günüdür.
Yaradan’ın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. Cenabı Hakk’ın (C.C) rahmet, bereket, af ve mağfiretinden azami derecede istifade etmek temennisiyle tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy'un mesajı:

Bu gece Ramazan Ayı'nın müjdecisi olan Berat Kandilini idrak ediyoruz. Merhamet sahibi ve adaletli Yüce Allah, kendisine dua edenleri geri çevirmez. Gelecek adına umutla dolu olduğumuz bu günlerde, umutlarımızın dünyadaki tüm mazlum ve mağdur insanların da umudu olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm İslam âleminin Berat Kandil’ini tebrik ediyor, bu gecenin; aziz milletimizin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve kardeşliğin almasına, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasına vesile olmasını, Cenabı Allah’tan niyaz ederim.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca'ın mesajı:

Ramazan ayının müjdecisi olan kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

Berat gecesi hepimiz için, tefekkür tezekkür ve yenilenme için bir lütuftur. Bu gece kin ve nefret duygularından arınma, dargınlıkları sonlandırma, kırılan kalpleri onarma gecesidir. Bütün insanlığın selameti için iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışmalıyız.

Bu vesileyle Allah’a yakınlaşmak, kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlarımızı güçlendirmek için bir vesile olan ve mağfiret gecesi olarak da bilinen bu mübarek gecenin bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulüne vesile olmasını diliyor, tüm hemşerilerimin ve İslam Dünya’sının Berat kandilini tebrik ediyorum.