Belediyeʹnin 2010 Yılı Bütçesi

Belediyeʹnin 2010 Yılı Bütçesi
CHPli üyeler bütçeye ret oyu sunarken, Gider ve Gelir için hazırlanan 70er milyon Tllik denk bütçe mecliste onaylandı.
Karaman Belediyesi 2010 yılı Gelir ve Gider bütçesini belirledi. Belediye, bütçeyi onaylamak için meclise sundu. 2010 Giderleri için 70 milyon TL, Gelir için de denklenen 70 milyon TL bütçe oylamaya sunuldu.
 
CHP’DEN RET
 
2010 Belediye Bütçesi mecliste oy çokluğu ile onaylanırken, CHP’li üyeler bütçeye red oyu verdi. Bütçeye MHP’li meclis masalarından da bazı üyeler çekimser kalırken, CHP meclis sözcüsü Avukat Enver Turhan, ret gerekçelerini, daha önceki yıllarda ayrılan bütçede yıl içinde yapılan harcamalarda kaynağın arttığını vurguladı. Buna rağmen projelerde ve harcamalarda gerçeklemenin yapılmadığını ve 2010 bütçesinin de 2009 bütçesine göre % 12 lik artışla hazırlandığına dikkat çeken Turhan bütçeye onay vermediklerini söyledi.
 
Hazırlanan bütçe meclis onayının ardından karar için Valiliğe imzaya çıkarılacağı öğrenilirken, 2010 gider bütçesinde İnsan kaynakları için 178.573 TL belirlendi.

 

Yine özel kalem, bilgi işlem, yazı işleri, planlama gibi bölümler için gider bütçesi de belirlenirken, Gelir bütçesinde de vergi gelirleri ön planda tutuldu.