Belediye tıkanan kanalizasyonu açamadı

Belediye tıkanan kanalizasyonu açamadı
Karamanda sızan atık su, GIM Toptancılar Sanayi Sitesini lağım kokusu içinde bıraktı 17 yıllık arızalı kanalizasyon açma makinesi işe yaramayınca Karaman Belediyesi, özel bir firmadan yardım aldı.

KARAMAN’da BESKO’nun hizmetlerinde yer alan kanalizasyon işlerinde, tıkanan lağım çukuru için Belediye özel bir firmadan yardım aldı.

17 YILLIK ARAÇ BİR AYDIR ARIZALI

Gevher Hatun Mahallesi ile GİM Toptancılar Sitesi arasında atık su barındıran kanalizasyon çukurunun tıkanması ile mazgaldan sızan pis sular, GİM Toptancılar Sitesindeki sanayi esnafını lağım kokusu içinde bıraktı.

Belediye ekipleri, tıkanan lağım çukurunu açmak için dün sabah saat 10.00 sıralarında sızıntı veren sokağa gitti. Ekipler tıkanan kanalizasyonda açma ve temizlik çalışması yapmak için kılavuzla kanalizasyon açma aracının arızalı olması nedeniyle çukurda temizlik yapamadı. Çukurdan sızan atık pis sular zamanla GİM Toptancılar Sitesine doğru akınca çevre sakinleri ve esnaf bu durumdan rahatsız oldu. Ekipler bu kez çareyi, belediye makine parkında bulunan 1 adet vidanjör aracının suyu çekmesi ile buldu. Ancak tıkanan çukuru açmak için belediye arızalı aracını kullanamayınca özel bir firmaya ait “Tıkanma Açma Merkezi”nden yardım aldı.Firma işçileri kılavuz makineleri ile tıkanan çukuru açmak için hummalı bir çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda tıkanan kanalizasyon kısmen de olsa atık birikintilerin çıkarılması ile temizlendi.

KARAMAN BELEDİYESİ’NE YAKIŞMADI


Olayı gören vatandaşlar; “Karaman’da alt yapı hizmetlerinde halen kanalizasyon işleri için, iş makinelerinin yetersizliği “Çağdaş Kent” olma yolunda hedefi olan Belediye’ye hiç yakışmadı.” Derken, Belediye araç parkında, 17 yıllık bir kanalizasyon açma aracının yaklaşık bir aydır arızalı olması da tepkilere neden oldu. Karaman’da bu ve buna benzer insan sağlığını doğrudan etkileyecek olan kanalizasyon ve lağım işleri için en az 2 adet tıkanma açma makinelerinin ihtiyacı olduğu öğrenildi.