Belediye Ve Oda Başkanlarından 10 Kasım Mesajı

Belediye Ve Oda Başkanlarından 10 Kasım Mesajı
Mersin’in belediye başkanları ile kurum ve oda başkanları, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıl dönümü nedeniyle yayınladıkları mesajlarla Büyük Önder’e minnet duygularını dile getirdiler.

Kocamaz: “Mersin daima Ata’sına layık olacaktır”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Mersin’in Ata’sına daima layık olacağını vurguladı. İnsanları büyük yapan şeyin, milleti için büyük fedakarlıklarda bulunmak ve büyük değerler üretmek olduğunun altını çizen Kocamaz, “Şehit kanlarıyla sulanan vatanımız için canını ortaya koyan, bağımsızlığımızın teminatı Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, onur meşalemiz ay-yıldızlı al bayrağımızın dalgalanması uğruna cepheden cepheye koşan, ömrünü milletimizin bekası için sebil eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere bıraktığı büyük eserinin korunup geliştirilmesi için izlememiz gereken yolu şöyle tarif ediyor; ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.’ ‘Milli mücadelelere şahsi hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur’ diyen Büyük Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl yükseltileceği konusunda ise şu altın öğütleri veriyor; ‘Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.’ ‘Herkes ulusal görevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri üzerinde o düşünceyle düşünüp çalışmayı görev edinmelidir.’ Atamızın bu kutlu öğütlerinin hikmetini her geçen gün daha iyi anlıyor, bu uğurda bütün gayretimizle çalışıyoruz. Büyük Atatürk’ün, ‘Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız’ sözü ışığında, ilimizin tüm değerlerine sahip çıkıyor, Mersin’de kader birliği eden herkesi hiçbir ayırım gözetmeksizin aynı kardeşlik duyguları içerisinde sevgi ve şefkatle kucaklıyoruz. Sözümüz söz; Mersin daima Ata’sına layık olacaktır, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

Pamuk: “Atatürk, milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacak ve hiçbir zaman unutulmayacaktır”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ise mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün asla unutulmayacağını ve Türk Milleti’nin gönlünde ilelebet yaşayacağını belirtti. Pamuk, ebediyete intikalinin üzerinden geçen 79 yıla rağmen Atatürk’ün, hala Türk milletinin gönlündeki değerini ve sevgisini korumayı başaran büyük komutan ve devlet adamı olduğunu dile getirdi. Çağdaşlığın öncüsü ve geleceğe ışık tutan fikirlerin sahibi Atatürk’ün, sadece Türkiye’yi değil, bütün dünya milletlerini derinden etkileyen ve tarihe yön veren büyük bir devlet adamı olduğunun altını çizen Pamuk, “Bir ülkenin onurunu koruyarak, onu çağdaş ve dünyaya örnek bir Cumhuriyet haline getiren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacak ve hiçbir zaman unutulmayacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün izinden giderken, bağımsızlığımız, özgürlüğümüz ve milli duruşumuzdan asla ödün vermeden, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında daha güçlü bir Türkiye için var gücümüzle ve hep birlikte çalışacağız. Bizlere bıraktığı mirası ve emaneti, emin ve ehil ellerdedir. Vefatının 79’uncu yıl dönümünde Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bu vatan uğruna canlarını veren tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyor, saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Er: “10 Kasım yas günü değil, Atatürk’ün fikirlerini anlama günüdür”

Mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, önderimiz, Türk milletine ve tüm dünyaya örnek olmuş, büyük devlet adamı, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” diyen Mersin Barosu Başkanı Ali Er, 10 Kasım’ın yas günü değil, Atatürk’ün fikirlerini anlama günü olduğunu vurguladı. Atatürk’ün, aramızdan sadece bedenen ayrıldığını kaydeden Er, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyeti, O’nun fikirlerini, eserlerini her zaman yaşatacağız, her zaman emanetçisi olacağız. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine önderlik eden, başkomutanlık ve liderlik yapan, kurduğu Cumhuriyetimizi yükselen yeni nesillere emanet eden, ülkemizin barış ve huzur içerisinde gelişmesine ve ilerlemesine öncülük eden Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu ve çizdiği yol, her zaman hedefimiz olacaktır. Atatürk’ün Türk milletine en büyük armağanı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmak olmuştur. Türk milletinin büyük kahramanı Atatürk, en güvendiği gençlere Cumhuriyeti teslim ederken, onlara olan inancını en yüce şekilde anlatmıştır. O’nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıl dönümünde hepimize düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini korumaktır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Aşut: “Her geçen gün şevkle çalışıp Ata’mızı minnetle anıyoruz”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ise “En değerli varlığımız” dediği Atatürk’ü, vefatının yıl dönümünde bir kez daha özlem, rahmet ve minnetle andıklarını belirtti. Atatürk’ün, yaşadığı çağı aşan vizyonunu gördükçe eserlerine ve ideallerine olan bağlılıklarının daha da arttığına işaret eden Aşut, şöyle devam etti: “10 Kasım, milletimiz için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun bilim, çağdaşlaşma ve evrensel insanlık ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızı gösterme günüdür. Dayandığı evrensel insanlık değerleri ve odak noktası bilim olan düşünceleri, ayrıştırmadan tüm milletimizi kucaklamış, ulusumuzun ortak paydası olmuş ve bizi birey olarak değerli kılan vatandaşlık sıfatı ile yüceltmiştir. İş dünyası olarak ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı yineleyerek, ülkemizi daha güçlü, daha zengin bir ülke haline getirme yolunda atılan her adımın, Atatürk’ün aziz hatırasına en anlamlı saygı olduğuna inanıyoruz. Ulu Önderimizin çizdiği yoldan sapmadan büyük ve müreffeh Türkiye idealini gerçekleştirmek için her geçen gün daha da artan bir şevkle çalışıyor ve O’nu bir kez daha minnetle anıyoruz. O’nun dediği gibi, vücutlarımız elbet bir gün toprak olacak ama Türkiye Cumhuriyeti bu temellerle sonsuza kadar yaşayacaktır.”

Dinçer: “Atatürk, Türk Ulusunun kalbinden silinmeyecektir”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer de Türkiye’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79’uncu yılında sevgi, saygı ve özlemle andıklarını kaydetti. Atatürk’ün hayatı boyunca verdiği mücadelenin, birçok ülkenin bağımsızlık savaşına ışık tuttuğunun altını çizen Dinçer, “Cumhuriyetimizin kurucusu, hayatını Türk Milleti’ne adamış, büyük vatansever, büyük komutan, büyük devlet adamı Atatürk; yüce Türk Milletiyle birlikte verdiği milli mücadeleyi tüm güçlükleri aşarak başarıyla tamamlamış, Türk Milleti’ne Cumhuriyeti armağan ederek tüm dünya ülkelerine örnek olmuştur. Ulu Önder Atatürk, Türk Ulusu’nun kalbinden hiçbir zaman silinmedi, silinmeyecektir. O’nun fikirlerini ve düşüncelerini yaşamanın ve savunmanın onurunu yaşamaktayız” dedi.

Atatürk’ün koyduğu ilkeler sayesinde bugün Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinde bulunduğunu vurgulayan Dinçer, “Ülkemizde milli irade, demokratik işleyiş zaman zaman kesintilere uğrasa da Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği hedeflerden uzaklaşmayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan Atatürk ilkelerini sonsuza kadar yaşatacağız. Atatürk’ün ‘Gençler; Cumhuriyeti biz kurduk, onu koruyacak ve yaşatacak olan sizlersiniz’ vecizesi akıllardan çıkmamalı. Bugün iç ve dış mihrakların ülkemizi bölme ve parçalama emelleri devam ettiği unutulmamalı. Bu ülkenin bütünlüğü ve bağımsızlığı uğrunda dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla şehadet şerbeti içen ve içecek olan vatan evlatları vardır ve var olacaktır. Türk Milleti olarak, daima Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerini sonsuza dek yaşatmanın sorumluluğunu taşımalıyız. Gelecek nesillere Atatürk’ümüzü öğretmeli, O’nun fikirleri ve ilkeleri etrafında sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz. Ulu Önder Atatürk’ü, ölümünün 79’uncu yıl dönümünde şahsım, yönetim kurulum, bütün esnaf ve sanatkarlarım adına bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyor, bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.