Belediye Park Bahçe Çalışmalarında Neler Yaptı

Belediye Park Bahçe Çalışmalarında Neler Yaptı
Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde 24 bin m2 büyüklüğünde 1 Adet yeni parkı şehrimize kazandırırken, 17 parkta da yenileme çalışması yaptı.

Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde yaptığı çalışmalarla Karaman’da kişi başına düşen yeşil alan miktarında önemli bir artış sağladı. Özellikle son derece modern ve fonksiyonel bir park olarak inşa edilen Necmettin Erbakan Parkı, Karaman-Konya yolu şehir girişinin bir anda havasını değiştirdi. Hem Karamanlı vatandaşlarımızın hem de Konya-Mersin karayolundan geçen yolcuların dikkatini çeken park, günün her saati insanların vakit geçirip dinlenebilecekleri, içerisindeki sosyal aktivitelerden yararlanabilecekleri bir sosyal alan haline geldi.
    Park – Bahçe ekipleri yeni park çalışmalarının yanı sıra 17 parkta da yenileme ve peyzaj düzenlemesi yaptı. Bekir Sıtkı Erdoğan Parkı, İnsan Hakları Parkı, Demokrasi Parkı, 75. Yıl Parkı, Mehmet Gün Çavdı Parkı, Hüseyin Tek Parkı, Yılmaz Babaoğlu Parkı, Hasan Pınarbaşı Parkı, Mümine Hatun Mahallesi Parkı, Bilal Habeşi Parkı, Zübeyde Hanım İlkokulu Parkı, İstasyon Parkı, Işın Çelebi Parkı, Şehit Ahmet Okur Parkı, Kardeşlik Parkı, Gençlik Parkı baştan sona yenilenerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu parklar da yürüyüş yolları, kent mobilyaları, kamelyalar ve çocuk oyun gurupları hem bakım ve onarımdan geçti hem de Park-Bahçe Müdürlüğü şantiyesinde imal edilen malzemelerle değiştirildi.
    Ayrıca 2015 yılında Park-Bahçe ekipleri; yol, kaldırım, kavşak, orta refüj, park, ve yeşil alanlara 46 bin mevsimlik çiçek ekimi, 15 bin fidan dikimi gerçekleştirdi. 
5 Mahalleye Semt Spor Sahası Yapıldı
    Bunun yanında; Üniversite Mahallesi, Tapduk Emre Mahallesi, Çeltek Mahallesi, Hürriyet Mahallesi ve Mümine Hatun Mahallesi’ne içerisinde futbol, voleybol ve basketbol sahalarının yer aldığı 5 adet semt spor sahası yapıldı. 2016 yılı içerisinde semt spor sahalarının sayısı arttırılacak.
Türk Dünyası Kültür Parkı’nda Çalışmalar Devam Ediyor
    Karaman’ın en büyük yeşil alan düzenlemesi olan ve 500 bin m2 dev bir alana sahip olan Türk Dünyası Kültür Parkı projesinde çalışmalar devam ediyor. Belediyeye devredilen Vali Hakkı Teke Hoşgörü Ormanı’nın bulunduğu alana uygulanan park, 2016 yılında vatandaşların hizmetine sunulacak.