Belediye Meclisinde ilginç seçim sonucu

Belediye Meclisinde ilginç seçim sonucu
2 Meclis üyesinin Meclis Denetleme Kuruluna ve Encümen üyeliğine Ak Parti öneri listesini delerek seçilmeleri damgasını vurdu.

 Karaman Belediye Meclisi’nin 2012 Yılının ilk toplantısında, Ak Parti’den ihraç edilmeleri gündemde olan Mustafa Alanya ve Hacı Mehmet Öztaşʹın Meclis Denetleme Kuruluna ve Encümen üyeliğine Ak Parti öneri listesini delerek seçilmeleri damgasını vurdu.

 
Meclis Denetleme Kurulu Üyelikleri için Mustafa Alanya aday olduğunu açıklaması ile yapılan seçimde Ak Parti Grubu Kanun gereği kendi kontenjanı olan 3 kişiyi; Hediye Yavuzaslan, Mehmet Akkuş ve Yakup Coşkun olarak vermesine rağmen, seçimde 18 oy alan Mustafa Alanya Ak Partili Yakup Coşkun’un yerine Denetleme Kurulu Üyeliğine seçildi.
 
Denetleme Kurulu üyeliklerine CHP’den Ayşegül Şimşek, MHP’den de Özkan Albayrak seçildiler.
 
Diğer yandan 3 kişilik Encümen Üyeliği seçimine Ak Parti grubunun teklifi olan; Recep Oğuzcan, Naim Özpınar ve Yunus Gök olurken yapılan seçimde 17 oy alan Hacı Mehmet Öztaş Yunus Gök’ün yerine Encümen Üyeliğine seçildi.
 
Seçimlerde 5 CHP ve 5 MHP oylarının yanında Mustafa Alanya ve Hacı Mehmet Öztaş’a 7-8 Ak Partili üyenin daha oy verdikleri dikkat çekti.
 
KULİSLERDE ALAY KONUSU OLDU
 
Bilindiği gibi İl Başkanı Süleyman Atik, geçtiğimiz aylarda Mustafa Alanya ve Hacı Mehmet Öztaş için “ Biz onların ne olduklarını biliyoruz, partiden ihraç edeceğiz, bu gibi arkadaşları partimizden ayıklayacağız.” Şeklinde sözler söylemişti.
 
Geçtiğimiz hafta ise Süleyman Atik’in Genel Merkeze M. Alanya ve H. Mehmet Öztaş’ın Ak Partiden ihraç edilmesi için dilekçe yazdığı öğrenilirken her ikisinin de Belediye içerisinde ki seçimleri kazanması “Süleyman Atik kime kötülük yapsa onlar kazanıyor, Süleyman bana kötülük yap” şeklinde alay konusu olduğu öğrenildi.