Başkanlar, 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Başkanlar, 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve Mersin Barosu Başkanı Ali Er, yayınladıkları mesajlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladılar.

Kocamaz: “Ağustos ayı, Türk’ün zafer ayıdır”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mesajında Ağustos ayının Türk tarihindeki önemine vurgu yaptı. Kocamaz, “Şanlı tarihimiz boyunca nice zaferler kazandığımız Ağustos ayı, Türk’ün zafer ayıdır. Kutlu bir Ağustos günü kazandığımız Malazgirt Zaferi ile kapısını açtığımız Anadolu’nun ‘ebedi Türk yurdu’ olarak kalması, yine kutlu bir Ağustos günü kazandığımız Büyük Taarruz Zaferi ile sağlanmıştır” dedi.

Bu vatanın kolay kazanılmadığına, uğruna milyonlarca şehit verildiğine dikkat çeken Kocamaz, “Bugün de o mübarek şehitlerle aynı karardayız. Türlü hile ve tezgahlarla bizi bin yıllık vatanımızdan koparmak isteyenler, bölücü ve paralel hainleri içimize salanlar, üç kıta ve yedi iklime hükmeden Türk’ün şanlı tarihini ve bilhassa 30 Ağustos tarihini sakın ha sakın unutmasınlar. Türk’e kefen biçmeye kalkanlar bu gerçeği akıllarından çıkarmasınlar. Ellerindeki topa, tüfeğe, füzeye; içimize sürdükleri Truva atlarına güvenmesinler. Türk, gerektiğinde ölebilen bir milletin adıdır ve vatan için ölmek, ölümlerin en güzelidir” ifadelerini kullandı.

Bir milletin, kahramanlarını saygı ile anmasının ilerde de büyük kahramanlar yetiştireceğinin müjdesi olduğunu vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti: “Gençlerimiz çevrelerinde ne kadar çok kahraman örneği görürlerse, yiğit yetişme ihtimalleri o kadar artacaktır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugün hatıralarını yad ettiğimiz 30 Ağustos Büyük Taarruz kahramanları ve tarih boyunca vatan, millet ve mukaddeslerimiz uğruna verdiğimiz şehitler, çocuklarımız ve gençlerimiz için en şerefli örneklerdir. Necip milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyor, aziz şehitlerimizin asil hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ne mutlu, kendini aziz milletimizin ayrılmaz bir parçası, kahraman Kuvayı Milliyecilerin torunları olarak gören Mersinlilere. Ne mutlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağına, tıpkı bizler gibi iman edenlere. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Ercik: “30 Ağustos, bir milletin bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır”

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de 30 Ağustos’un, bir milletin neler başarabileceğinin ispatı olduğunu belirttiği mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. 1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zaferle taçlandığını kaydeden Ercik, “30 Ağustos, ’Ya istiklal ya izmihlal’ tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. 30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

Bu zaferin, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesi olduğunu dile getiren Ercik, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, aynı zamanda cumhuriyetin de müjdecisi olduğuna vurgu yaptı. İstiklal ve istikbal mücadelesinin bitmediğini belirten Ercik, “Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm girişimlere rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Milletimizin aynı kararlılığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler, artık her türlü vesayet zincirini kırmış olan, yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup teröristler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı milletin gösterdiği tepki, 30 Ağustos ruhunun bir yansımasıdır. Tıpkı 30 Ağustos 1922’de olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da da bu necip millet, vatanı, milleti ve bayrağı için göğsünü siper etmiştir. Bu vatan toprakları için gözünü dahi kırpmadan canını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Er: “Bu zaferle Türk milletinin tutsak alınamayacağı, vatanından çıkarılamayacağı açıkça ispatlanmış ve ilan edilmiştir”

Mersin Barosu Başkanı Er ise Türk Milletinin ve kahraman ordunun, ülkeyi ele geçirme ve milleti yok etme çabasında olan düşmana karşı tüm imkansızlıklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı Büyük Zafer’in 95’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını vurguladı. “95 yıl evvel yankıları halen süren bir kahramanlık destanına imza atılarak, Dumlupınar’da muazzam bir zaferle Türk milletinin tutsak alınamayacağı, vatanından çıkarılamayacağı açıkça ispatlanmış ve ilan edilmiştir” diyen Er, Ağustos ayının Türk tarihinde ’zafer ayı’ olduğunun da altını çizdi. Er, mesajında şunları kaydetti: “30 Ağustos Zaferi, Milletimizin göğsünde iman, yüreğinde bağımsızlık ve özgürlük sevdası olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Ya şehit olurum, ya gazi şuuruyla hareket eden Milletimiz, asla esaret altına alınamayacaktır. 30 Ağustos zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz’ emrini tereddütsüz yerine getiren Türk askerleri ve o askerleri yetiştiren ana babaların topyekun verdiği bir mücadelenin sonucunda yazılmış şanlı bir kurtuluş destanıdır. Bizler de bugün emanet aldığımız bu güzel vatanımızı birlik ve beraberlik içerisinde her alanda en üst seviyeye çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ecdadımızın bize emaneti olan Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘muasır medeniyetler’ seviyesinin üzerine çıkma hedefinde olmalıyız. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle yad ediyorum.”