Başkan Tarhan, 3,5 Yılda 300Ü Aşkın Halk Günü Düzenledi

Başkan Tarhan, 3,5 Yılda 300Ü Aşkın Halk Günü Düzenledi
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın göreve geldiği ilk günden itibaren her salı günü vatandaşlarla gerçekleştirdiği halk günü buluşmalarının sayısı 300’ü aştı.

Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Tarhan, her salı günü gerek makamda gerekse bizzat vatandaşların ayağına giderek halk günü gerçekleştirdi. İlgili müdürlerin ve bürokratların hazır bulunduğu halk günlerinde on binlerce vatandaş, Tarhan’la yüz yüze görüşerek sorun ve sıkıntılarını anlatma şansı yakaladı. Bazen bir site bahçesinde bazen de bir vatandaşın köy evinde yapılan halk günlerinde, belediye hizmetlerinden mahalle sorunlarına kadar çok farklı konular gündeme geldi. Vatandaşlar, Tarhan’a direkt olarak sorularını yöneltirken, yaşadıkları sıkıntılarla ilgili hazır bulunan birim müdürlerinden de yanıt alma şansı yakaladılar. Tarhan, halk günlerinde, Mezitli Belediyesi’nin uhdesinde olmayan konularla ilgili vatandaşa doğrudan bilgi verirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ, TEDAŞ, Maliye gibi kamu kurumlarını da arayarak sorunun giderilmesini sağladı.

Tarhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mazbatasını aldığı haftanın ilk Salı gününden bugüne halk günü düzenlediğini belirtti. Sosyal belediyecilik anlayışının en önemli noktalarından birinin halkla beraber yönetim olduğunu vurgulayan Tarhan, “Belediye olarak her zaman şeffaf bir yönetim anlayışı benimsedik. Halkımızdan gelen istek ve şikayetler sayesinde bizler en kısa sürede sorunu tespit edip çözüme kavuşturmaktayız. Vatandaşlarımız her salı bazen belediyemize gelip bazen de biz onların mahallesine giderek bizzat benimle görüşüp sorunlarını anlatabiliyorlar. Bu şekilde vatandaşla belediye arasında güven bağı oluşuyor. Halkımızın bir konuda daha içleri rahat olsun; ’ben mesaj attım acaba dikkate alınır mı’ diye endişesi olmasın. Evinden, iş yerinden, cep telefonlarından, sosyal medya üzerinden, internet erişiminin olduğu her yerden belediyenin sitesine girip, başkana mesaj butonunu tıklayarak tüm istek ve şikayetlerini bildirebilirler. Şikayetleri bizzat ben okuyarak birim müdürlerine gerekli talimatları veriyorum. Biz Mezitli’nin sorunları çözmek için buradayız” dedi.