Başkan Kocamaz, Tarsusta İki Açılış Gerçekleştirdi

Başkan Kocamaz, Tarsusta İki Açılış Gerçekleştirdi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Pamuklu-Eshab-ı Kehf Grubu 2. Kısım İçme suyu İsale Hattı ve Terfi Hattı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen hizmetler ile Yenice Mahallesi’nde sıcak asfalt açılışlarını gerçekleştirdi.

Çamlıyayla ilçesinde düzenlenecek Karakucak Güreşleri öncesinde yapılan açılış ve temel törenlerinin ilki Yenice Mahallesi’nde yapıldı. Başkan Kocamaz’ın açılışını yaptığı sıcak asfalt çalışmaları kapsamında 2016 yılında 6 bin ton, 2017 yılı itibari ile 8 bin ton olmak üzere 14 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi. Kocamaz, burada yaptığı açıklamada, Tarsus’ta 20 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki hizmetleri ile Tarsus’u ileriye götürmeyi amaçladığını ve bunu da başardığını söyledi. Amaçlarının, Tarsus’taki deneyimlerini Mersin Büyükşehir’e aktarmak olduğunu belirten Kocamaz, “Çok şükür birçok kurumun yapamadığı hizmetleri yaptık. Bu hizmetleri yapmak çok güzel ama bu işlerin 2000’li yıllara kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce siyasiler verdikleri sözü tutsaydı biz bu hizmeti şu an yapmıyor olacaktık. Bizden öncekiler Mersin’i iyi yönetmediği için işler bize kaldı. Şu ana kadar kırsala hizmet yapılmamış, bir adaletsizlik olmuş. Biz de kırsalımızdaki vatandaşlarımız şimdiye kadar cehennemi yaşadı biraz da cenneti yaşasın istedik. Bir taraftan fiziki eksiklikleri giderirken bir taraftan da özel günleri fırsat bilerek insanlarımızı bir araya getirmek, gönülleri coşturmak, insanlarımıza moral vermek için etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Daha sonra Pamuklu-Eshab-ı Kehf Grubu 2. Kısım İçme suyu İsale Hattı ve Terfi Hattı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen hizmetlerin açılışı yapıldı. Ulaş Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılışta da konuşan Kocamaz, açılışların amacını hizmetin yanı sıra Zafer Haftası münasebetiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en önemli dönüm noktalarından birini herkese hatırlatmak olduğunu vurguladı. Kocamaz, “Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başka milletler çizer. Bizden sonraki nesillere daha şanslı, daha müreffeh bir ülke bırakacağız ve onlar da bu toprakların kolay kazanılmadığını bilecekler. Aslında yaptığımız iş bu bayramlarla bir araya gelmek, bütünleşmek, birbirimize aidiyet duygusu ile bağlanmak. Birbirimizden farkımız yok. Ama biz Mersin’de yaşıyorsak ortak payda da birleşeceğiz, ayrıntıların içerisinde boğulmayacağız. Müştereklerimizi ortaya koyduğumuzda ortak yanımızın çok olduğunu göreceğiz. Bizden sonraki nesillerin bu birlikteliği sürdürmesi çok önemli” diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in ardından konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Tarsus’un eksiklerini gidermek için son derece çaba sarf ettiklerini söyledi. Bu hizmetlerden dolayı Başkan Kocamaz’a teşekkür eden Can, “Büyükşehir Belediyemizden hem Tarsus’a hem de Mersin’e hizmet atağı devam ediyor. Tarsus’ta 1994 yılına kadar kanalizasyon yoktu. Kimse parklara gidip oturamazdı. Doğru dürüst asfaltlı yol yoktu. Başkanımız sayesinde değişim sergilendi. Şimdi o değişim Adana’dan Antalya’ya kadar tüm Mersin’e uzanıyor. Biz Mersin’de yaşayan vatandaşlar olarak, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, tek vücut olacağız. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Gelecek nesillerimize güzel bir memleket bırakacağız” ifadelerini kullandı.

Açılışlar sonrası Sarıkavak, Atdağı, Fakılar, Çakırlı ve Sebil Mahallelerine misafir olan Başkan Kocamaz, vatandaşların sorunlarını dinleyerek sohbet etti.